معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست؛

سازمان مدیریت ملی پسماند ایجاد می‌شود

1403/04/02 - 13:38 - کد خبر: 115198
علی سلاجقه

نصر: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: یکی از تاکیدات رئیس جمهور شهید، مدیریت پسماند در کشور بود و تاسیس سازمانی ملی در این راستا بود که جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده است. 

به گزارش نصر، علی سلاجقه روز شنبه در نشست خبری در محل ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به ایرنا افزود: سیاست اصلی ما در زمینه پسماند تفکیک از مبدا است که نیاز به فرهنگ سازی دارد؛ در این زمینه بیش از دو هزار خانه محیط زیست که محل مناسبی برای ارتقا فرهنگ در این زمینه است، افتتاح شده و کارها در حال انجام است.
وی به معضل دفع پسماند در سراوان و آرادکوه اشاره کرد و اظهار داشت: سراوان یکی از معضلات ما در زمینه پسماند بود که ٩٠ درصد ساماندهی آن انجام شده و به زودی پایان می یابد؛ مسأله بعدی پسماندهای منطقه آرادکوه است که برنامه جابجایی مجتمع آرادکوه در دستور کار است، با شهرداری تهران در این زمینه مذاکره کردیم و به زودی ساماندهی خواهد شد.
سلاجقه گفت: در راستای تفکیک پسماند از مبدا طرح ماپ ( مدیریت مردمی پسماند) در روستاهای شمالی کشور شروع شده و بسیار هم موفق است.

پروژه پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره پتروشیمی میانکاله گفت: از دید ما دیگر پروژه ای با عنوان پتروشیمی میانکاله وجود ندارد و الان هیچ ساخت و سازی در منطقه انجام نمی شود.

ساماندهی زباله سوزها
سلاجقه گفت: زباله سوزها یکی از مشکلات آلودگی هوا هستند به ویژه در حاشیه و جنوب غرب تهران که آلودگی هوا را به شدت افزایش می دهند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط‌زیست پایش های شبانه دارد و برای مراکزی که تمکین نمی کردند پرونده قضایی تشکیل شد ، خوشبختانه قوه قضائیه و شهرداری تهران در این زمینه همکاری خوبی دارند.

اتمام پروژه‌های سخت افزاری و شروع کارهای نرم افزاری دریاچه ارومیه
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در دولت سیزدهم پروژه های سخت افزاری دریاچه ارومیه به پایان رسید و پروژه های نرم افزاری با همکاری وزارت نیرو و جهاد کشاورزی آغاز شد. 
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات در روند آبرسانی به دریاچه ارومیه ، گرفتن آب در مسیر است البته اینها کشاورزان بومی منطقه نیستند بلکه خوش نشینانی هستند که در آنجا زندگی می کنند که با همکاری وزارت جهاد در حال ساماندهی آنها هستیم. 
سلاجقه با اشاره به اینکه یکی از کارهای سخت افزاری دریاچه ارومیه اتمام تصفیه خانه تبریز است که در مراحل پایانی قرار دارد، گفت: ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از تصفیه های خانه های تبریز و ارومیه به دریاچه می رسد که جزو حقابه های پایدار است؛ همچنین با اقدامات انجام شده و بارندگی های اخیر اکنون حجم آب دریاچه دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که بخش زیادی از آن پایدار خواهد بود.

۴۰ درصد هامون آبگیری شده است 
وی گفت: با بارندگی های اخیر و رایزنی هایی که با افغانستان داشتیم اکنون ۴۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است و اکنون در شرایط مناسبی قرار دارد.

احداث تصفیه خانه شرط راه اندازی شهرک های صنعتی 
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و شرایط منابع آبی در کشور ، هر صنعت و یا شهرک صنعتی که قرار است راه اندازی شود ابتدا باید تصفیه خانه آن ایجاد شود، با احداث تصفیه خانه فولاد مبارکه ۹ میلیون متر مکعب آبی که از کارون برداشت می شد، متوقف شده است و از محل تصفیه خانه تامین می شود.

رفع فساد در آزمایشگاه های مرجع  
وی افزود: یکی از ۶ کلید واژه ای که شهید رئیسی داشت فساد ستیزی بود از این رو در سازمان حفاظت محیط زیست این مساله را مد نظر قرار دادیم و آزمایشگاه های مرجعی که راه ناصوابی در پیش گرفته بودند را ساماندهی کردیم، در واقع آزمایشگاه های مرجع سازمان محیط زیست در تهران با ۷۱ بیمارستان قرار داشت که در آنها فساد ایجاد می شد که تمام آنها را برطرف کردیم ، آزمایشگاه های مرجع در بحث پتروشیمی با هم زد و بندهایی داشتند که انها را هم برطرف کردیم که تمام اینها در قالب سامانه جامع محیط زیست کشور انجام شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار