برگزاری نمایشگاه هنری در کتابخانه مرکزی تبریز:

نیازهای روحی نوجوانان به حوزه فرهنگ و هنر باید دغدغه آموزش و پرورش باشد

1403/02/22 - 16:44 - کد خبر: 112862
نمایشگاه

نصر: سرگروه استانی فرهنگ و هنر در آموزش و پرورش در خلال این نمایشگاه می گوید: ما فقط نوجوانان را از مسائل آسیب زا منع می کنیم ولی هیچ بستری برای جایگزینی تجربیات جدید برایشان فراهم نمی سازیم.

به گزارش نصر، «سپیده نوروزی» به عنوان یکی از گردآورندگان آثار حاضر در نمایشگاه، از ایده این اقدام هنری گفت: با توجه به کمبود تخصص در حوزه تدریس درس «فرهنگ و هنر» مقطع متوسطه اول، آثار نو معلمان استخدامی‌ ماده ۲۸ امسال را که متخصص و هنرمند بودند، گردآوری کردیم و با کمک و همکاری کتابخانه مرکزی نمایشگاه را ترتیب دادیم.
وی هدف برگزاری را تشویق معلمان خواند و افزود: ما می خواستیم به مناسبت هفته معلم، در مرحله آغازین کار تدریس انگیزشی عمل کرده و با تشویق معلمان، تخصص آنها را قدر بدانیم. این اولین نمایشگاه آثار معلمان است که با امید ادامه دار بودن نمایشگاه ها، در این مسیر قدم گذاشتیم. اکنون از میان ۴۰ نفر نو معلم، حدوداً ۱۰ نفر در نمایشگاه آثار خود را به نمایش گذاشتند و استقبال از این نمایشگاه از روز افتتاحیه بسیار خوب بود. در ماه‌های پیش رو شاید از معلمان پیشکسوت هم آثاری به نمایش گذاشته شود.
وی در ادامه گفت:  آثار نمایشگاه از حوزه‌های مختلف تخصصی معماری، صنایع دستی، عکاسی و نقاشی نقوش تزیینی، تذهیب و ... است. البته باید اشاره کرد که کارگاه‌های آموزشی برای این معلمان گذاشته می‌شوند تا از تجربیات همدیگر بهره‌مند شوند و در مبادله اطلاعات، از هر تخصصی به صورت هنر تلفیقی آموخته می شود. 


 
کیوریتور آثار نمایشگاه تشریح کرد: متاسفانه مدارس امروز، معلمان غیر مرتبط برای این درس برمی‌گزینند. بدون معلمان متخصص مشخصا بازدهی نداریم. در این حوزه کم کاری می‌شود و در نتیجه تدریس غیر تخصصی، بسیاری علایق کور شده و خلاقیتی هم وجود نخواهد داشت. هنر آرامش روح و روان را برای دانش آموزان و معلمان فراهم می‌کند پس چه بهتر که معلمان، متخصص این حوزه باشند تا کارایی این درس بالا برود.
وی از برگزاری نمایشگاه های سالانه در مدرسه خود در منطقه قوقان گفت: ما هر سال در مدرسه خودمان نمایشگاهی از آثار دانش آموزان ترتیب می‌دهیم تا هم اولیا ببینند و هم دانش آموزان تشویق شوند. معتقدم در این راستا فضاسازی را خودمان باید رقم بزنیم چراکه بیشتر مدارس فضایی برای هنر و نمایشگاه در نظر نگرفته اند و ما نباید فدای این کمبود شویم. مثلاً ما در مدرسه خودمان فضای نمازخانه را برای کارهای هنری ترتیب می‌دهیم و تبدیل به نمایشگاه می‌کنیم.متاسفانه از پایه و بنیان در مدارس،  فضایی برای دروسی چون فرهنگ و هنر یا ورزش ترتیب داده نشده است.


 
سپیده نوروزی از دغدغه های همیشگی خود در این مسیر می گوید: بچه های دوره اول متوسطه که در مسیر آغاز نوجوانی قدم می گذارند، همیشه فکر مرا مشغول می‌کنند چرا که در ما برای بزرگسالان و کودکان برنامه‌ریزی‌هایی داریم ولی در خصوص نوجوانان آغاز این راه برنامه‌ریزی وجود ندارد و هیچ فضایی برای آنها که در اوج غلیان احساسات و افکارشان هستند، فراهم نشده است. بستری هم وجود ندارد که در قبال تقبیح افکار و اعمالشان، جایگزینی برای افکاری جدید و تجربیات جدید برایشان ترتیب داده شود. معتقدم هنر می‌تواند بسترسازی را فراهم کند اگر در زمینه‌های هنر موسیقی و نقاشی و ... برای آنها بسترسازی شود تا دست به انتخاباتی درست بزنند و از مسیر خود خارج نشود، شاید آینده ای روشن تر برای آنها خواهیم بود. 
گفتنی است نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی دبیران فرهنگ و هنر در جهت گرامیداشت هفته معلم در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد. 
انتهای پیام/

پژوهشیار