راهکار مدیریت منابع آبی استانهای کم بارش چیست؟
1403/02/09 - 08:28 - کد خبر: 112161
نصر: رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت را از راهکارهای موثر بر مدیریت منابع آبی استانهای کمبارش مانند تهران ذکر کرد.
به گزارش نصر، ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت بهطور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استانهای سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کمبارشی نسبت به شرایط نرمال داشتهاند بنابراین دامنههای جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کردهاند. به گفته رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.
احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا افزود: در هر زمینهای اگر همکاری نباشد آسیب جمعی وارد میکند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت میشود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استانها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی میشود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.
وی تاکید کرد: آب را نمیتوان خلق کرد، اگرچه میتوان آن را به طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمیتواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهمترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی مصرف آب بهویژه در استانهای تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمهخشک و بیابانی است و بهطور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب میشود. کشاورزی مهمترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمینمان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید بهگونهای مدیریت شوند که بیشترین بهرهبروری با کمترین مصرف آب محقق شود.
وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش مییابد چون غلظت آلایندهها بهویژه در منابع آب و خاک بیشتر میشود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور میشوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پسابها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی میشود.
وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاههای کشاورزی که قبلا استفاده نمیشدند، استفاده میشود. درست است که آب آنها تصفیه میشود ولی کیفیت آبهای سطحی را ندارد.
انتهای پیام/