متخصص زنان مطرح کرد
فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
1403/02/08 - 11:35 - کد خبر: 112117
نصر: یک متخصص زنان، زایمان و نازایی با اشاره به افزایش سن ازدواج دختران و تاخیر در باروری، گفت: فریز تخمک راهی برای حفظ قدرت باروری دختران است.
به گزارش نصر، دکتر لیدا حیدری در تشریح عواملی که قدرت باروری را پایین میآورد، اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعه امروز ما کاهش نرخ رشد جمعیت است و برای بهبود این نرخ باید ازدواج و سپس بارداری در سنین مناسب و درستی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه زنان نباید حاملگی را به تاخیر بیندازند، افزود: مناسبترین سنین برای بارداری را بین ۲٠ تا ۴٠ سالگی میدانند اما توصیه میکنیم که بانوان، حاملگی را به تاخیر نیندازند زیرا با افزایش سن، احتمال حاملگی پرخطر افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه بانوان برخلاف آقایان، فرصت باروری محدودی دارند، گفت: توصیه میکنیم که حتما بانوان از این زمان محدود خود استفاده کرده و اگر بنا به هر دلیلی از جمله ادامه تحصیلات، فرصتی برای باروری ندارند، اقدام به فریز تخمک و یا جنین بکنند. بهترین گزینه برای دختران مجرد با سن بالا، فریز تخمک است. این تخمکها در بانک تخمک نگهداری شده و هر وقت که نیاز باشد میتوان از آن استفاده کرد.
حیدری تاکید کرد: برای افراد متاهلی که بنا به دلایلی نمیخواهند بچه دار شوند نیز بهترین گزینه، فریز جنین است. این جنین در بانک مربوطه نگهداری میشود و گاه تا ۴۸ سالگی میتوان جنین را به داخل رحم فرد وارد کرد و یا از گزینه رحم اجارهای استفاده کرد.
وی افزود: نخستین اولویت برای بانوان، حفظ باروری و تخمک است اما متاسفانه به دلیل مسائلی مانند آلودگیهای آب و هوا، استرس و عوامل دیگر، احتمال از بین رفتن تخمکها در جامعه امروز بالا رفته و این موضوع در آزمایشهایی که از بانوان زیر ۴۰ سال گرفته میشود، مشهود است. برای جلوگیری از این معضل باید آموزشهای حفظ تخمک را از مدارس شروع کرد و دختران را نسبت به این عارضه آشنا ساخت.
وی با بیان اینکه انجام ورزشهای منظم و تغذیه مناسب برای حفظ تخمک بانوان مفید است، گفت: بانوان باید از استرسهای بیش از حد و مواردی مانند آلودگی هوا پرهیز کنند و وقتی ازدواج میکنند، بارداری را با دلایل جزئی به عقب نیندازند و اگر نمیخواهند که ازدواج کنند، حداقل از گزینه فریز تخمک استفاده کنند.
این متخصص زنان تاکید کرد: حفظ جمعیت جوان با توجه به روند پیری که در کشور آغاز شده است، اهمیت بالایی دارد و ممکن است طی ۱۰ سال آینده، نیروی جوانی در کشور نداشته باشیم.
انتهای پیام/