غفارزاده خبر داد:

سال ۱۴۰۳، سال پرکار بخش آب آذربایجان‌ شرقی است

1403/01/27 - 12:13 - کد خبر: 111445
بازدید

نصر: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: سال ۱۴۰۳ یکی از سال‌های پرکار برای بخش آب استان خواهد بود و پروژه‌های مهمی چون سد قیز‌ قلعه‌سی، چندین هزار هکتار شبکه و تعدادی تصفیه‌خانه‌ در مسیر بهره‌برداری قرار دارند.

به گزارش نصر، «یوسف غفارزاده» در جلسه بررسی و عملکرد سال ١۴٠٢ و تبیین سیاست‌های کاری برای سال‌جاری با اشاره به شرایط آبی استان در سال گذشته، اظهار کرد: سال گذشته، سال بسیار سختی بود و با تدوام شرایط خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها مواجه بودیم اما‌ با مدیریت منابع و مصارف آبی توانستیم این بحران را در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و شرب مدیریت کنیم.
وی با اشاره به کاهش سطح آب سدهای استان در سال گذشته، افزود: سد نهند که یکی از منابع تامین آب تبریز بود، کاملا خشک شد که اگر این شرایط مدیریت نمی‌شد، باید با هزار تانکر، آب شرب بین مردم توزیع می‌کردیم.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۲، سال پرچالشی از نظر وضعیت آبی بود که هر یک از اتفاقات آن برای ما یک‌تجربه شد و توانستیم با همکاری همکاران آب منطقه‌ای و با کمترین آسیب از آن بحران‌ها عبور کنیم.
غفارزاده با اشاره به اهمیت آب شرب در زندگی مردم از تولید تا امنیت غذایی و مسائل اجتماعی، گفت: همدلی مدیریت تیم شرکت آب منطقه‌ای مثال زدنی بوده و امیدوارم این موضوع برای امسال و سال‌های آینده نیز تدوام داشته باشد.
وی افزود: سال گذشته پروژه‌های مهمی چون بیش از ۷۰۰۰ هکتار شبکه پایاب، تصفیه خانه میانه و مخازن بزرگ تبریز به اتمام رسید و امسال نیز یکی از سال‌های پرکار برای بخش آب استان بوده و پروژه‌های مهمی چون سد قیز‌ قلعه‌سی، چندین هزار هکتار شبکه و تعدادی تصفیه‌خانه‌ در مسیر بهره‌برداری قرار دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر فعالیت‌های عمرانی، امیدواریم با کنترل هفتگی و ماهانه برنامه‌ها و با پیگیری‌های مشخص بتوانیم به اهداف پروژه‌ها دست یابیم. منابع و مصارف سدها نیز بسیار مهم است و باید برنامه دقیقی برای منابع و مصارف تعریف شود.‌
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به پیک مصرف سال ۱۴۰۳ و لزوم توجه به گذر از این پیک در کلانشهر تبریز و سایر شهرستان‌ها، گفت: نوع مدیریت سد نهند و زرینه‌رود استراتژیک بوده و باید در زمان گذر از پیک مورد توجه جدی قرار گیرد. 
وی با اشاره به تلاش شبانه روزی همکاران آب منطقه‌ای استان در دوران تعطیلات اعیاد اخیر، گفت: تعمیرات و نگهداری سدها باید عملیاتی شود و اعتبارات مناسب آن نیز دیده شده است.
وی با تاکید ویژه بر لزوم توجه به تامین آب شرب برخی از شهرهای استان همچون مرند، چاراویماق، هوراند و کلیبر، افزود: شهرستان‌ها باید توجه ویژه‌ای به آب‌های زیرزمینی، سطحی داشته و برنامه مشخص تهیه کنند.
غفارزاده در ادامه با بیان این‌که بزرگترین مشکل آب شرب تبریز، رینک اطراف شهر است، تصریح کرد: اکنون رینک جنوبی شهر با ۲۶ کیلومتر مسافت به اتمام رسیده و در برنامه داریم تا رینک شرقی را قطعا تا پایان سال به بهره‌برداری برسانیم.
وی بر لزوم تکمیل نقشه رودخانه‌های استان تاکید کرد و افزود: مدیریت توآمان آب و برق جزو موضوعات مهمی بوده که وزیر نیرو نیز به آن تاکید ویژه دارند و باید در دستور کار قرار گیرد که در این راستا برخی اقدامات مثل تعویض کنتورها انجام گرفته است.
وی با بیان این‌که مدیریت پساب و اجرای قانون بازتخصیصی برعهده شرکت آب منطقه‌ای است، ادامه داد: این قانون باید عملیاتی شود تا بتوانیم از ظرفیت پساب برای تامین آب مصرفی صنایع استان بهره بگیریم.
غفارزاده با اشاره به شعار سال جاری که به عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری شده است، اظهار کرد: سال گذشته با روش ابداعی استان و مشارکت بخش خصوصی، احداث شبکه پایاب سد در استان شتاب گرفت. این الگویی که از شرکت آب منطقه‌ای استان برخواست، به عنوان مدل ملی معرفی شد که نمونه‌ای از مشارکت مردم در اجرای برنامه‌ها است.
وی در خاتمه بر لزوم توجه به نظم کاری، سلامت اداری و تکریم ارباب رجوع تاکید ویژه کرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار