گزارش/

خاکستر شدن کلیسای تاریخی نتردام در مهد اینترنت اشیا! / خبری از مبارزه هوشمند با آتش نبود

1398/02/11 - 12:05 - کد خبر: 1113
خاکستر شدن کلیسای تاریخی نتردام

نصر: روز گذشته بخش اعظمی از کلیسای نتردام پاریس با قدمت ۷۵۰ ساله در چند ساعت سوخت این در حالی است که کشور فرانسه به عنوان یکی از قدرتمند ترین کشورها در حوزه اینترنت اشیا و شهر هوشمند شناخته می شود اما خبری از مبارزه هوشمند با آتش برای نجات نتردام نبود.

به گزارش سرویس فناوری نصر، ساخت کلیسای نتردام پاریس در سال ۱۱۶۰ میلادی آغاز و در سال ۱۲۶۰ به پایان رسید، کلیسایی که احداث کامل آن بیش از یک قرن به طول انجامید و یکی از نمونه های معماری گوتیک فرانسه، آثار عالی شیشه های رنگی و مجسمه های خاص گوتیک بود با قدمتی ۷۵۰ ساله و سالانه ۱۳ میلیون بازدید توسط گردشگران، روز گذشته در آتش سوخت.

گفته می شود،این آتش سوزی مهیب که در چند ساعت، تاریخی چند صد ساله را تبدیل به خاکستر کرد، ابتدا باعث فروریختن برج ناقوس این کلیسای متعلق به قرون وسطی شد و در ادامه کل بدنه کلیسا را آتش محو کرد، این در حالی است که طبق گزارش مقام‌های فرانسوی این آتش سوزی عمدی نبوده و از قسمت در حال بازسازی کلیسا شروع شده است و آتشنشانان با مهار آتش از سوختن کامل این بنا جلوگیری کردند.

این گزارش حاکی است، فرانسه به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در تکنولوژی اینترنت اشیا و دارای زیرساخت های قدرتمند هوشمند شهری، چطور در بنای تاریخی همچون کلسیای نتردام از سنسورهای هوشمند ضد حریق استفاده نکرده است تا در هنگام آغاز آتش سوزی اقدامات لازم جهت پیشگیری از گسترش آن را انجام دهد.

اینترنت اشیا در زمان اتخاذ تصمیمات بلادرنگ در مواقع بحرانی (مانند بروز آتش ‏سوزی یا نشت لوله‏ ها و مخازن) می‏ تواند از بروز فجایع بزرگ مالی و جانی پیشگیری نماید، چرا که با اتصال اشیاء به شبکه، زمینه ارائه و گسترش سرویس ‏های جذاب و سودمند فراوانی فراهم می‏ شود، که برای نمونه می‏ توان به کنترل از راه دور، دریافت گزارش و اخطار، پیشگیری از حوادث، کاهش هزینه‏ ها و اتوماسیون هوشمند اشاره کرد.

بر اساس یک مقاله که در سال ۲۰۱۳ منتشر شده بود،یک میلیون و 240 هزار آتش‌سوزی در آمریکا گزارش شده که باعث مرگ سه هزار و 240 شهروند و 11.5 میلیون دلار خسارت مادی شده است، بنابراین به هنگام آتش‌سوزی، زمان و اطلاعات مهم‌ترین عواملی‌اند که باید بررسی شوند.

بر اساس این گزارش به کاربردن تکنولوژی بخشی از این هزینه‌های سنگین را می‌تواند کاهش یابد و به جای اینکه عملکرد آتش‌نشان‌ها به تجربه و قضاوت فرمانده عملیات وابسته باشد، می‌توان از داده‌هایی که مرتبا به صورت علمی از محل حادثه جمع‌آوری می‌شوند ‌استفاده کرد و بر اساس آن‌ها تصمیم‌های دقیق‌تری گرفت.

گزارش مشترک این دو مؤسسه، "برنامه تحقیقاتی برای مبارزه هوشمند با آتش"، شامل چندین نمونه است که نشان‌ می‌دهد چگونه جمع‌آوری، پردازش و تحویل داده‌ها می‌تواند با ترکیب نقاط قوت اینترنت اشیاء با تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ می‌تواند نحوه انجام عملیات را تغییر دهد.

کیسی گرانت، مدیر اجرایی مؤسسه تحقیقات حفاظت از آتش‌سوزی می‌گوید:" امروزه با کمک اینترنت اشیاء که در حال توسعه است، راه‌های متنوعی برای دسترسی به اطلاعات توسط آتش‌نشان‌ها وجود دارد. اطلاعات لحظه‌ای می‌تواند برای آگاهی از وضعیت افراد کمک بزرگی باشد، به ویژه در حوادث مهمی که زمان گرانبها است. "

سیستم های هشدار ضد حریق که از فناوری اینترنت اشیا بهره می گیرند بر اساس سنسورهایی که دارند نسبت به نشت گاز، دمای بالا یا ایجاد دود واکنش نشان داده و پیام هایی را برای صاحبان یا مدیریت ساختمان ارسال می کنند و با واکنش سریع و بلادرنگ به اینگونه پیام ها می توان قبل از وقوع یا گسترش حریق، آن را کنترل کر ، پس کنترل هوشمند ساختمان ها بر اساس فناوری اینترنت اشیا می تواند در اینگونه موارد به کمک جان و مال انسان ها بیاید.

بنابراین جمع آوری بلادرنگ اطلاعات مربوط به حادثه، هوشمند سازی آتش نشانی و ساختمان ها می تواند به آتش نشانان در جهت کنترل هر چه بهتر و سریعتر آتش کمک شایانی نماید و این هوشمندسازی از دریچه فناوری اینترنت اشیا در کشورهایی نظیر فرانسه بسیار پیش پا افتاده است.

این گزارش می افزاید،سیگفاکس از معتبرترین ارائه دهندگان خدمات و زیرساخت های اینترنت اشیا در فرانسه ، آوازه جهانی دارد و کمپانی های مانند سامسونگ، اینتل و توتال بالغ بر ۲۲۰ میلیون یورو در سیگفاکس سرمایه‌گذاری کرده‌ اند و هم‌اکنون با اپراتورهای معتبری مانند تلفونیکا و SK Telecom همکاری دارد.

سیگفاکس (Sigfox) که در سال ۲۰۰۹ در نزدیکی شهر تولوز در جنوب غرب فرانسه تأسیس شده، اکنون در ۳۰ کشور جهان در زمینه "اینترنت اشیاء" فعال است و ایران سی و یکمین مقصد این شرکت است.

این کمپانی در ۳۰ کشور دنیا در زمینه اینترنت اشیا (IoT) با ایجاد شبکه‌ ای مبتنی بر فناوری LPWAN فعال است و در نظر دارد شبکه خود را تا سال ۲۰۱۸ در بیش از ۶۰ کشور توسعه دهد. طبق قرارداد منعقد شده، مققر شده بود زیرساخت لازم برای اینترنت اشیا در سراسر ایران را فراهم کند و در ۱۲ شهر بزرگ کشور، شبکه اینترنت اشیاء (IoT) را با استفاده از فناوری LPWAN راه‌اندازی می‌‌کنند.

سیگفاکس فرانسه که پیش از این در ۳۰ کشور جهان در زمینه اینترنت اشیاء (IoT) فعال بوده است طی اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرد ایران سی و یکمین کشوری است که به شبکه اینترنت اشیاء سیگفاکس متصل می‌شود، اما بدلیل جریان سازی مجدد تحریم ها علیه ایران این قرار داد فسخ شد و این شرکت فرانسوی ایران را در حوزه اینترنت اشیا تحریم کرد.

این گزارش می افزاید، شاعبه هایی در ذهن اهل تکنولوژی و مطلع از جایگاه والای فرانسه در حوزه اینترنت اشیا که دل پری هم از تحریم فرانسه علیه ایران داشتند، مبنی بر دلیل عدم بکار گیری فناوری سنسورهای هوشمند و دیگر ابزارهای هوشمند ضد حریق در کلیسای نتردام برای پیگیری از گسترش آتش سوزی ایجاد شود.

گزارش از گلناز پورنامی

انتهای پیام/

پژوهشیار