محققان اسپانیایی پی بردند؛

میکروب های روده می توانند احتمال چاقی را تغییر دهند

1403/01/20 - 15:43 - کد خبر: 111132
میکروب

نصر: تحقیقات در مورد میکروب هایی که در دستگاه گوارش انسان زندگی می کنند نشان می دهد که برخی ممکن است باعث چاقی شوند در حالی که برخی دیگر ممکن است به پیشگیری از آن کمک کنند.

به گزارش نصر، «پائولا آراناز»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات تغذیه در دانشگاه ناوارا در اسپانیا، گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که چگونه عدم تعادل در برخی گروه‌های باکتریایی نقش مهمی در شروع و توسعه چاقی ایفا می‌کند. در این مورد تفاوت‌های قابل توجه بین جنسیت‌ها وجود دارد.»
محققان در این مطالعه بر روی مدفوع انسان تمرکز کردند. آنها متابولوم نمونه‌های مدفوع ۲۵۱ داوطلب زن و ۱۱۰ مرد بالغ را با میانگین سنی ۴۴ سال به دقت تجزیه و تحلیل کردند.
محققان توضیح دادند که متابولوم انواع مولکول‌های متابولیتی است که با تجزیه غذا توسط باکتری‌های روده شکل می‌گیرد.
تیم آراناز همچنین از الگوی ژنتیکی برای شناسایی انواع مختلف باکتری در نمونه‌های مدفوع استفاده کرد.
شرکت‌کنندگان از نظر وزن، ۶۵ نفر وزن طبیعی داشتند، ۱۱۰ نفر اضافه وزن داشتند و ۱۸۶ نفر چاق بودند.
زمانی که نوبت به ارتباط بین میکروب‌های روده و وزن رسید، الگوهای میکروبی خاصی پدیدار شد.
به عنوان مثال، افرادی که چاق بودند، میزان کمتری از Christensenella minuta در روده شأن داشتند، یک باکتری که مدت هاست با لاغری سالم مرتبط است.
پس از آن، بر اساس جنسیت فرد، تفاوت‌هایی پدید آمد. در بین مردان، به نظر می‌رسد سطوح بالاتری از دو گونه باکتری، Parabacteroides helcogenes و Campylobacter canadensis، با تجمع وزن اضافی مرتبط است.
در میان زنان، مقادیر بیشتری از سه گونه- Prevotella micans، Prevotella brevis و Prevotella sacharolitica- با چاقی و اضافه وزن مرتبط بودند. تیم آراناز خاطرنشان کرد که این مورد برای مردان صادق نیست.
آراناز گفت: «یافته ها نشان می‌دهد که ترکیب باکتریایی مجزای روده می‌تواند بر ایجاد بیماری متابولیک از جمله چاقی تأثیر بگذارد.»
او گفت که این یافته‌ها ممکن است مسیر را برای راه‌های جدید پیشگیری یا درمان افزایش وزن هموار کند. با این حال، او گفت: «مداخلات برای کمک به جلوگیری از میکروبیوم مطلوب چاقی ممکن است در مردان و زنان متفاوت باشد.»
انتهای پیام/

پژوهشیار