محققان پی بردند؛

مصرف ویتامین D همراه کلسیم تاثیر زیادی بر سلامت زنان مسن ندارد

1402/12/26 - 11:52 - کد خبر: 110433
ویتامین دی

نصر: زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته‌اند و امیدوارند مکمل‌های ویتامین D به علاوه کلسیم از آنها در برابر بیماری محافظت کند، ممکن است از داده‌های جدید ناامید شوند.

به گزارش نصر، تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از کارآزمایی «ابتکار سلامت زنان» نشان داد که ترکیب مکمل‌ها احتمال مرگ زنان بر اثر سرطان را تا هفت درصد کاهش می‌دهد.
با این حال، احتمال بیماری قلبی کُشنده را تا ۶ درصد افزایش داد.
نتیجه نهایی: نویسندگان مطالعه گفتند: «هیچ تأثیر خالصی بر مرگ و میر ناشی از همه علل در میان زنان مسن‌تری که ترکیب مکمل را مصرف کردند، وجود نداشت.»
«سینتیا تامسون»، سرپرست تیم تحقیق و استاد علوم ارتقای سلامت در دانشگاه آریزونا، گفت: «این امکان وجود دارد که مکمل‌های کلسیم، تشکیل کلسیم در عروق کرونر را افزایش دهند و در نتیجه مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی افزایش یابد.»
به مدت چندین سال، بسیاری از زنان مسن ترکیبی از مکمل‌های کلسیم و ویتامین D را برای کمک به تقویت استخوان‌های خود مصرف کردند.
کارآزمایی ابتکار سلامت زنان از سال ۱۹۹۱ شروع به ثبت نام ده‌ها هزار زن کرد و نتایج سلامت آنها را در دهه‌های بعدی دنبال کرد.
در سال ۲۰۰۶، اولین یافته (هفت ساله) در مورد اثرات مکمل کلسیم/ویتامین D بر سلامت زنان اعلام شد. گروه تامسون خاطرنشان کرد که نتایج "تا حد زیادی بی اثر" بود.
اما آیا این نتیجه ممکن است چندین دهه بعد تغییر کرده باشد؟
برای پی بردن به این موضوع، تیم تحقیق، نتایج بیش از ۲۲ سال پس از آن را بررسی کردند.
آنها هیچ فایده کلی از نظر مرگ و میر زنان مسن به هر علتی پیدا نکردند.
در حالیکه نتایج نشان داد مصرف این مکمل‌ها با کاهش احتمال ابتلای زنان به سرطان‌های کشنده مرتبط است، اما این مزیت، با افزایش اندکی خطر مرگ ناشی از قلب تعدیل شد.
علاوه بر این یافته‌ها، مکمل‌های روزانه کلسیم/ویتامین D منجر به افزایش خطر سنگ کلیه برای زنان مسن‌تر هم می‌شود.
به طور کلی، به نظر می‌رسد مکمل‌های کلسیم و ویتامین D پس از بیش از ۲۰ سال پیگیری در میان زنان یائسه، مرگ و میر ناشی از سرطان را کاهش می‌دهند و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهند، بدون اینکه تأثیری بر مرگ و میر ناشی از همه علل داشته باشند.
انتهای پیام/

پژوهشیار