سلمانی تشریح کرد؛
برگزاری 30 برنامه فرهنگی همزمان با هفته بزرگداشت شهدا در آذربایجان شرقی/ آخرین وضعیت ساماندهی گلزارهای شهدا در استان
1402/12/17 - 17:10 - کد خبر: 109946
نصر: سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی از برگزاری 30 برنامه فرهنگی همزمان با هفته بزرگداشت شهدا در شهرهای مختلف استان خبر داد.
به گزارش نصر، علی اکبر سلمانی در نشست با نمایندگان رسانه های آذربایجان شرقی، ضمن گرامیداشت 22 اسفند سالروز تاسیس بنیاد شهید، افزود: 22 اسفند به فرمان حضرت امام خمینی (ره) به عنوان «روز بزرگداشت شهدا» نامگذاری شده است که ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران، همه ساله برنامههایی را به این مناسبت، با عنوان هفته شهید برگزار میکنیم و امسال هم این مناسبت با شعار «همپای جانبازان، به پای عهد و پیمان، تا پای جان هستیم در راه شهیدان» مزین شده است.
وی با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی بیش از 30 برنامۀ شاخص برای هفتۀ بزرگداشت شهید در نظر گرفته است، یادآوری کرد: این برنامه ها از 15 اسفند شروع شده و تا ۲۲ اسفند ادامه خواهد داشت.
سلمانی اضافه کرد: پویش سراسری «سلام شهید» از برنامههای مهمی است که در این هفته اجرا خواهد شد که با توجه به اهمیت و ضرورت تجلیل و تکریم شهدای معظم، این برنامه با تائید و تاکید رئیس جمهور محترم انجام می شود.
وی ادامه داد: پویش دیدار با خانواده شهدا در سراسر کشور توسط مردم، برنامهای است که از سال گذشته آغاز شده و در این مسیر با هیئتهای مذهبی، تشکلهای خودجوش و مساجد هماهنگیهایی صورت گرفته که برنامه اصلی این هفته را تشکیل میدهد تا شاهد قدردانی از خانوادههای شهدا باشیم.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی گفت: از نخستین سال نامگذاریِ 22 اسفند به نام روز شهدا، همواره مردمی بودن برگزاری مراسم های این روز مورد تاکید بوده و همان طور که اشاره شد امسال نیز حرکت در مسیر تحقق این هدفگذاری، سر لوحۀ فعالیت های ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران است و به همۀ همکاران در ستاد استان و شهرستان ها یادآوری کرده ایم که در این مسیر میتوان از ظرفیت مساجد، بسیج و تشکلهای مردمی به ویژه تشکلهای ایثارگری استفاده کرد.
سلمانی اضافه کرد: ضرورت دارد مشارکت سایر دستگاههای اجرایی و اداری در برنامه های مربوط به روز شهدا افزایش یابد، چرا که مقوله ایثار و شهادت به همۀ مردم، همۀ دستگاه های اجرایی و همۀ مسئولان ارتباط دارد و همه، در برابر حفظ یاد و نام شهدا مسئول هستیم.
وی افزود: ایثارگران سرمایههای انقلاب اسلامی هستند که در راستای حفظ ارزشهای نظام اسلامی و صیانت از تمامیت ارضی و امنیت کشور از جان خود گذشتند. انتظار بنیاد شهید و امور ایثارگران از مسئولان، تداوم دیدار با این عزیزان و تکریم این قشر معظم است. در همین راستا تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران، برنامۀ دیگرِ تدارک شدۀ هفته شهید است و طرح سپاس از ایثارگران را در این هفته به شکل ویژه پیگیری خواهیم کرد.
سلمانی اظهار کرد: از دیگر برنامههای هفته شهید در استان، برگزاری میزهای خدمت بنیاد در ستاد استان و ادارات شهرستانی است. همچنین 54 میز خدمتِ معاضدت قضایی در سطح استان به مناسبت هفتۀ شهید برپا خواهند شد و در این میزها، مشاوره و خدمات حقوقی رایگان به عموم مردم ارائه خواهد شد.
وی افزود: تجلیل از والدین تک فرزند شهید، کاشت نهال به نام شهدا، تبلیغات محیطی، برپایی نمایشگاه های مختلف در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مراسم گلباران گلزار شهدا توسط مردم و مسئولان از دیگر برنامههای هفته شهید در آذربایجان شرقی است.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی گفت: علاوه بر این، راویان و پیامآوران ایثار در مدارس برای روایت زیست شهدا حضور پیدا می کنند و این برنامه، از اقدامات ویژهای است که در این ایام انجام میشود.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در ادامه به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد و در مورد آخرین وضعیت ساماندهی گلزارهای شهدای استان گفت: در استان هزار و 166 گلزار مطهر شهدا وجود دارد که 137 گلزار از این تعداد در مناطق شهری واقع شده و مابقی در مناطق روستایی است.
سلمانی گفت: تنها 23 گلزار از همۀ گلزارهای شهدای مناطق شهری و روستایی استان ساماندهی نشده است که یکی از آنها فاز دوم گلزار شهدای آرامستان وادی رحمت تبریز است که ساماندهی آن در اولویت قرار دارد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی دربارۀ فرایند استخدام فرزندان شهدا و جانبازان اظهار کرد: از سال 1388 به این سمت و با مصوبۀ مجلس هر استخدامی در کشور از طریق آزمون صورت می گیرد. آزمونهای استخدامی کشور را نیز سازمان سنجش برگزار میکند که در آن امتیازات ویژۀ خانواده های شهدا و ایثارگران طبق قانون، لحاظ می شود.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در خصوص واردات خودرو برای جانبازان هم عنوان کرد: با توجه به مقررات ابلاغی، جانبازان معزز جسمی حرکتی میتوانند بر اساس سطحبندی که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام شده است خودروی مورد نظر خود را انتخاب کنند.
سلمانی اظهار داشت: با توجه به قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و آیین نامه اجرایی آن، جانبازانِ ۷۰ درصد ویژه و بالاتر تا سقف ۳۵ هزار یورو، جانبازان ۷۰ درصد غیر ویژه تا سقف ۳۰ هزار یورو و جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد تا سقف 25هزار یورو میتوانند خودروی وارداتی انتخاب کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص فعالیت های فرهنگی بنیاد استان گفت: رسالت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران، فعالیت های فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است. در همین راستا ده ها عنوان کتاب چاپ شده است. برگزاری 74 نمایشگاه وصایای شهدا با 120 اثر، اجرای 25 نقاشی دیواری در 205 مترمربع و انعقاد قرارداد پروژه های تولید فیلم های مرتبط با حوزۀ فرهنگ ایثار و شهادت گوشه ای از فعالیت های این حوزه است.
سلمانی در خصوص تامین مسکن ایثارگران نیز گفت: فعالیت های دامنه داری در این زمینه شروع شده و رایزنی های انجام شده با دستگاه های مسئول، به مرحلۀ عقد تفاهم نامه نیز رسیده است که به محض اتمام تشریفات اداری و آغاز واگذاری ها، مراتب اطلاع رسانی خواهد شد.
وی به بسته های تشویقیِ در نظر گرفته شده برای کارفرمایان برای جذب ایثارگران نیز اشاره کرد و گفت: تسهیلات، تخفیفات و تشویقات قانونی برای این دسته از کارفرمایان واحدهای صنعتی در نظر گرفته شده است که متقضایان، می توانند از آنها بهره مند شوند.
سلمانی یادآوری کرد: به منظور تشویق کارفرمایان واحدهای تولیدی به جذب ایثارگران و ایجاد اشتغال، حق بیمه سهم کارفرما برای جانبازان و آزادگان و فرزندان شاهد حداقل به مدت 5 سال توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت می شود و مالیات کارفرمایان این گونه کارگاه ها نیز به مدت پنج سال کاهش می یابد ضمن اینکه پرداخت یارانه حقوق و دستمزد و اِعطای وام از دیگر موارد این بسته تشویقی است.
وی با بیان اینکه برای ترغیب جامعۀ هدف نیز برنامه ای تحت عنوان اردوی راه اشتغال اجرا می شود، عنوان کرد: اردوی راه اشتغال در راستای ایجاد و ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی و به منظور آشنایی ایثارگران با طرحهای کسب و کار، افزایش اطلاعات شغلی جامعه هدف، ایجاد انگیزه و افزایش آمادگی ورود آنان به بازار کسب و کار اجرا می شود و در یکی از همین اردوها که به میزبانی یکی از واحدهای تولیدکنندۀ آبگرمکن و بخاری در مراغه برگزار شد، شخصاً حاضر بودم.
سلمانی، دربارۀ مغایرت آمار 167 هزار نفریِ جامعۀ ایثارگری آذربایجان شرقی با آمار حدود 60 هزار ایثارگرِ تحت پوششِ قرارداد بیمۀ تکمیلی درمانِ بیمۀ دی نیز گفت: برابر قانون، بنیاد شهید و امور ایثارگران امکان بیمه کردنِ نیروهای لشکری و وزارت کشور را ندارد و آن دسته از ایثارگرانی که تحت پوشش بیمۀ درمانِ تکمیلی بیمۀ دی نیستند، جزو همین افرادند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی از خاطره نگاری تصویری 2700 ایثارگر استان طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای این پروژه تاکنون 3 میلیارد تومان هزینه شده است.
سلمانی در واکنش به سوالی دربارۀ زمان عملی شدن وعدۀ مسئولان مبنی بر بازگرداندن حجله های شهدای آرمیده در گلزار شهدای ستارخان تبریز گفت: کارشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در حال کارِ کارشناسی در این زمینه هستند و سال آینده، اقدام خواهد شد.
انتهای پیام/