معاون عمرانی استاندار:

جلوگیری از روند افزایش سطح زیرکشت کشاورزی در آذربایجان شرقی اولویت است

1402/12/17 - 10:26 - کد خبر: 109907
جبارعلی ذاکری

نصر: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌شرقی گفت: مشکل اصلی در حوزه کشاورزی نه مزارع و باغات موجود، بلکه گسترش آنها است بر این اساس به علت کم آبی باید برای جلوگیری از روند افزایش سطح زیر کشت در استان تلاش کنیم.

به گزارش نصر، جبارعلی ذاکری در نشست ارایه گزارش برای تغییر الگوی کشت در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: متاسفانه در بسیاری از موارد برخورد ما با امور به صورت صفر یا صد است چون نمی‌توانیم به یکباره به کشاورزانی که سال‌ها مشغول کشت محصول خاصی هستند و از این طریق درآمد کسب می‌کنند، به یکباره تکلیف کنیم که فعالیت خود را متوقف کنند.
وی ادامه داد: ما باید بر اساس اولویت‌بندی محصولات و طبقه‌بندی کشاورزان، اقدام به مدیریت حوزه کشاورزی کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌شرقی همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی در رابطه با کشت محصولات دیمی و کم‌آب‌بر تاکید کرد.
ذاکری همچنین بر لزوم فعالیت تیمی بین دستگاه‌های مختلف در حوزه مدیریت منابع آبی تاکید کرد و افزود: باید تمام سازمان‌های مرتبط همزمان در جلسات حضور داشته باشند تا بتوانیم با نقد عملکرد و طرح مشکلات، راهکاری برای مدیریت منابع آبی به دست بیاوریم.
وی افزود: ما از یک ‌سو باید ببینیم تغییر الگوی کشت تا چقدر توانسته در مدیریت منابع آبی موثر باشد و از سوی دیگر باید راهکارهای معیشت جایگزین برای کشاورزان را در نظر بگیریم.

آذربایجان شرقی رتبه یک کشور را در تغییر الگوی کشت کسب کرد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز در این نشست به تشریح اقدامات انجام شده در راستای تغییر الگوی کشت در استان پرداخت.
اکبر کرامتی افزود: تغییر الگوی کشت استان در هشت گروه مختلف انجام شده است و درصد تحقق در کشت آبی ۸۶ درصد و در کشت دیمی ۱۰۱ درصد محقق شده است، به‌طوری که آذربایجان شرقی رتبه یک کشوری را در راستای تغییر الگوی کشت در سال ۱۴۰۱ به‌دست آورده است.
وی یکی از موانع موجود در رابطه با کشت محصولات دیم را ناهماهنگی و منطبق نبودن تقویم زراعی با تقویم سال آبی دانست و افزود: فاصله ۶ ماهه بین این دو تقویم موجب می‌شود، محصولات پر آب‌بری مانند سبزیجات و صیفی جات که در ابتدای سال کاشته می‌شود، بخش عمده‌ای از منابع آبی را استفاده کنند و برای محصولات کم‌آب‌بر که در نیمه دوم سال کاشته می‌شوند، آب به اندازه کافی باقی نماند.
کرامتی تاکید کرد: آذربایجان‌شرقی در تولید برخی محصولات از جمله نخود و کلزا بسیار مستعد است، اما در شرایطی که ما قابلیت تولید مواد اولیه کارخانجات صنایع غذایی ، تبدیلی و تکمیلی را در داخل استان داریم در مواردی مشاهده می شود که کارخانجات مواد اولیه خود را از سایر استان ها یا خارج از کشور وارد می کنند.
انتهای پیام/

پژوهشیار