امام جمعه تبریز؛
انتخابات، نماد احساس مسئولیت در تقویت بنای امنیتی کشور است
1402/12/05 - 15:30 - کد خبر: 109223
نصر: نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه حضور مردم در همه عرصهها امنیت ساز، اقتدارآفرین و زمینه ساز ضریب امنیتی کشور است، گفت: انتخابات، نماد احساس مسئولیت و حضور پرشور مردم در تقویت بنای امنیتی کشور و مقدمه و زیرساخت هر اقدامی، مهمترین خواست و نیاز مردم یعنی حاکمیت امنیت بر آن کشور است.
به گزارش نصر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم روز شنبه در دیدار اصحاب رسانه استان با وی، تحت عنوان "نقش رسانهها در جهاد تبیین و مشارکت حداکثری"، در خصوص چرایی مشارکت در انتخابات، اظهار کرد: از جمله سوالاتی که برخی شهروندان در جهت مشارکت فعال در صحنه انتخابات دارند، چرایی مشارکت و پیامدهای مثبت مشارکت و منفی عدم مشارکت آن است.
وی با بیان اینکه شرکت در انتخابات، حق و تکلیف است، اظهار کرد: یعنی هر شهروند حق دارد که سرنوشت کشور خود را در قالب هر یک از انتخابات رقم زند و هیچکس نمیتواند شهروندان را از آن محروم کند.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: این حق تنها مربوط به افراد مذهبی نمیشود و ممکن است افراد غیرمذهبی باشند ولی ایرانی هستند و کشورشان را دوست دارند و باید در تعیین سرنوشت خود حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: تکلیف نیز به معنای اطاعت از پروردگار متعال و فرمان ولی فقیه است و مقام معظم رهبری نیز از ابتدای سالجاری در سخنرانیهای خود، بحث انتخابات را مطرح کردهاند.
حجت الاسلام آل هاشم خاطرنشان کرد: هنگامی که میرزای شیرازی طی فرمانی مقرر داشتند تا استعمال توتون و تنباکو در حکم جنگ با امام زمان است، اطاعت مردم از این دستور، ناصرالدین شاه را مجبور به لغو قرارداد تنباکو و توتون و زمینه ساز خروج مزدوران انگلیسی شد.
وی با بیان اینکه اکنون موضوعی مهمتر از انتخابات ۲ نهاد مهم مجلس قانونگذاری و مجلس خبرگان وجود ندارد، ادامه داد: تحت شرایطی، واجب کفایی تبدیل به واجب عینی میشود.
وی با اشاره به تکلیف مقابله با دشمنان نیز اظهار کرد: بدون تردید، دشمنان انقلاب برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی از هر اقدام و توطئهای فروگذار نکردند و یکی از اهداف راهبردی آنها، اخلال در انتخابات است.
امام جمعه تبریز گفت: شرایط کنونی اقتضا دارد تا همانند گذشته ملت ایران به مقابله برخیزند و با حضور در انتخابات، دشمن را مایوس کنند.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: قانون گذاری از ارکان مهم ساماندهی امور و تسهیل کننده چرخه اداره کشور و پاسخگویی به نیازهای مردم است که بر همین اساس نیز یکی از ارکان و قوای نطام مقننه در نظامهای اساسی است.
وی خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی برخی مشکلات ناشی از خلاء قانونی است که میتوان در قالب طرح و لایحه و تبدیل به قانون، زمینه ساز ازبین بردن خلاء ها شد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه توجه مردم به مجلس و شکل گیری آن با پشتوانه قوی به حل مشکلات کشور کمک میکند، افزود: هرچه آرا و مشارکت در انتخابات بیشتر باشد، باعث ارتقای جایگاه ایران و افزایش قدرت چانه زنی در تعاملات با کشورها میشود.
مجلس یکی از پایههای اصلی هدایت و پشتیبانی و تصویب معاهدات در روابط بین الملل کشور است و از جمله نقش و جایگاه ایران در عرصه بین المللی عضویت در پیمانها، ائتلافها، کمیسیونها است که جمهوری اسلامی در این عرصه بسیار فعال و موثر بوده و سال گذشته نیز حضور کشورمان در سازمان شانگهای و بریکس امتیازاتی برای کشور و شکوفایی اقتصاد به همراه دارد.
وی در خصوص اهمیت انتخابات مجلس خبرگان نیز اظهار کرد: اداره کشور بدون ولی فقیه ممکن نیست و زمانی که امام خمینی (ره) از دنیا رفتند، اهمیت مجلس خبرنگان در همان روز مشخص شد و در کمتر از ۲۴ ساعت، مقام معظم رهبری انتخاب شدند که ایشان نیز بعد از این همه سال با همان روش امام و صلابت رهبری میکنند.
امام جمعه تبریز ادامه داد: اهمیت مجلس خبرگان در این است که در روز بحران باید کسی که به مجلس میرود، رهبرشناس باشد و برای نظام فکر کند.
وی گفت: دشمنان نظام از همان ماههای اول انقلاب در راستای براندازی نظام با ترور، انفجار و تخریب تلاش میکردند و حال تعداد ۱۷ هزار نفر شهید ترور داریم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دشمنان بعد از ۱۹ ماه به این نتیجه رسیدند که ترور فایده ندارد و جنگی را آغاز کردند تا از طریق نظامی، کشور را از بین ببرند و این جنگ هشت سال طول کشید، خاطرنشان کرد: فرق این جنگ با جنگهای قبل از دوران انقلاب این بود که در ۲۰۰ سال گذشته هر زمان جنگی بر کشور تحمیل شده، مقداری از خاک پاک ایران به دشمن واگذار شد اما تنها جنگی که یک وجب به دشمن واگذار نشد، دفاع مقدس بود.
وی افزود: هدف از آغاز جنگ، براندازی نظام جمهوری اسلامی و تجزیه کشور بود ولی اواخر جنگ به این نتیجه رسیدند که این نظام از بین رفتنی نیست.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه برای استان آذربایجان شرقی ۶ نفر از عزیزانی که برای مجلس خبرگان ثبت نام کرده بودند، از نظر علمی و قفهی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفتند که باید به پنج نفر از آنها رای بدهیم، گفت: به هر کدام از این ۶ نفر که مورد تایید هستند رای بدهیم، ایرادی ندارد.
بهترین رسانه، رسانه ای است که منافع عمومی را در نظر بگیرد
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تاثیر رسانه در جامعه، اظهار کرد: بهترین رسانه آن است که منافع عمومی و ملی مردم را در نظر بگیرد، به طوری که آحاد مردم خود را در بیانیهها، برنامهها و محصولات مختلف آن شریک بدانند و مردم، مشتری همه جانبه آن رسانه باشند و نظریات خود را در ادامه کار منعکس کنند و به توصیههای به موقع آن گوش فرادهند.
وی افزود: رسانه باید در بحرانهای مختلف، مردم را دلگرمی بدهد و به آنها راهکارهایی ارائه دهد و در یک کلام میان مردم و از مردم باشد، گرچه افرادی خاص آن را اداره کنند.
وی با اشاره به اینکه کم و بیش با وظایف مطبوعات آشنا هستم، گفت: از ویژگیهای برجسته رسانه، توجه به حقیقت و واقعیتهایی است که در زندگی جوامع و افراد میگذرد.
امام جمعه تبریز گفت: رسانهها باید از دروغ گویی، اغراق و دگرگونی حقایق بپرهیزند و جانبداری به ناحق از فرد یا گروه خاص نکنند، اگرچه بسیار سخت است.
امام جمعه تبریز گفت: رسانهها باید از دروغ گویی، اغراق و دگرگونی حقایق بپرهیزند و جانبداری به ناحق از فرد یا گروه خاص نکنند، اگرچه بسیار سخت است.
حجت الاسلام آل هاشم با بیان اینکه میتوان در درازمدت حرکتی را دنبال کرد که سبب گرایش اساسی به حقایق و واقعیات عینی جامعه باشد، اظهار کرد: رعایت همین نکات باعث میشود تا اخلاق رسانهای تحقق پیدا کند و رسانهای که مورد خشنودی خداوند متعال و خلق خدا باشد، به وجود بیاید.
وی با بیان اینکه باید از اتفاقات کشورهای غربی که سبب انحراف خانوادهها و افراد و جامعه و منافع احزاب و امیال افراد حاکم بر معنویات مردم میشود، جلو گیری شود، اظهار کرد: مالکان رسانهها، حق ندارند به دلیل مالکیت خویش، عامل اشاعه گناه و منکر باشند.
وی با اشاره به نقش راهبری پیامبر اکرم (ص)، گفت: ایشان در بالای منبر، مطالب مهم زندگی مردم را گوشزد میکردند و بعدها که منبر به عنوان رسانهای عام مطرح شد و در مکه و مدینه و مساجد شهرها مورد بهره برداری قرار گرفت، سعی میشد تا افرادی که دارای اخلاق و آداب شایسته هستند در آنجا قرار گیرند و مسلمانان با فرد نالایق و بداخلاق در بالای منبر برخورد میکردند و تلاش میکردند تا او را از آن جایگاه رفیع پایین بکشند.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: آن زمان، اخلاق ویژهای برای سخنران قائل بودند و اعتقاد داشتند که نباید این رسانه عمومی را به دست هرکسی دهند.
وی اظهار کرد: احادیث و روایات موجود نیز نشانگر آن است که اهل بیت(ع) در بهره برداری از رسانههای عمومی اموری را سفارش میکردند.
وی، توجه به تطهیر نفس، بیان حقایق و واقعیتها، تواضع و خشوع در گفتار و کردار، تشویق و بیان نوآوریهای نسل جوان و مجربان خردمند، ایجاد امید و نوید در نسل آینده و جوان، امیدوار شدن و امید دادن نسبت به آینده، ایجاد و تقویت شهامت و شجاعت، رعایت عفت عمومی، تربیت و رشد مخاطبان، افشای توطئه دشمنان داخلی و خارجی، رعایت حق الناس، احیای امور فطری، مداوای امراض روحی و روانی فرد و یا جامعه، کم گویی، مفید بودن و معرفی الگوهای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی را از جمله بایدهای رسانهای مطرح کرد که در مواقع حساس مثل انتخابات باید بیشتر رعایت شود.
وی همچنین گفت: دوری از دروغ و تحریف حقایق، پرهیز از افشای اسرار مردم و حاکمیت که گاه مصالح ملی را میتواند به خطر اندازد، دوری از اشاعه و پخش منکرات که گاه انعکاس یک خبر منکر باعث اشاعه منکر میشود، دوری از ترویج باطل به هر شکل ممکن، دوری از تمسخر در مورد افراد و گروهها که حیثیت فردی و جمعی را به خطر میاندازد، پرهیز از تفرقه و جدایی بین افراد و گروهها، خودداری از طرح مسائل نژادی، پرهیز از تعرض به آبروی مسلمانان، پرهیز از تبلیغ و چهره سازی اشخاص و گروههای منحرف، دوری از تخریب اسوههای ایمانی، اخلاقی و علمی، پرهیز از ترویج داستانهای زیان بخش، دوری از ترویج لهو و اجتناب از تشویق و تحریک غرایض جنسی را از جمله نبایدهای رسانهای عنوان کرد.
حجت الاسلام آل هاشم با بیان اینکه امروزه رسانهها برای ایجاد یک روند درست و تصویر عقلانی از نظام انتخاباتی در کشورهای جهان نقش بسیار مهمی برعهده دارند، تاکید کرد: رسانه ها از آموزش جامعه برای نهادینه شدن مردم سالاری و قانون گرایی غفلت نکنند چرا که رسانهها رکن مهمی از مردم سالاری جامعه هستند.
وی ادامه داد: رسانهها از چند جهت در جمهوریت و نظامهای حاکم به خصوص در ایران دارای نقش تاثیرگذاری هستند که شامل تهییج و تبلیغ برای حضور پرشور مردم در انتخابات، آگاهی بخشی برای آثار میزان مشارکت و تفاوت بین انتخاب اصلح و فرد ضعیف، پذیرش جمهوریت به معنای واقعی در افکار عمومی، ایجاد شفافیت و جلوگیری از شایعات، فرهنگسازی، ارتقای فرهنگ سیاسی و روشهای مناسب برای انتخابات میشود.
وی با بیان اینکه یک رای بیشتر در انتخابات هم تیری به قلب دشمن است، ادامه داد: همیشه آذربایجان در عرصههای گوناگون پیشتاز بوده و در این راستا نیز درخواست دارم تا مردم آذربایجان، رکورددار مشارکت در انتخابات باشند تا بشود برای این خطه، امکانات بیشتری از دولت طلب کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: درصد مشارکت آذربایجان در این انتخابات از سایر استانهای کشور بیشتر باشد.
جواد بیرامزاده، مسئول سازمان بسیج رسانه آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به اینکه تعداد چهار تشکل رسانهای در سطح شهر تبریز فعال هستند، افزود: پیش از این، سه دور نشست صمیمی و رکن چهارم مردم سالاری برگزار شده است و امروز دور چهارم این نشست برگزار میشود.
وی ادامه داد: مقرر شده تا حداقل به صورت فصلی، جلسات اخلاق رسانهای با حضور اصحاب رسانه و نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی برگزار شد.
در ادامه این جلسه، برخی از اصحاب رسانه استان به بیان صحبتها و مشکلات موجود در جامعه پرداخته و پیشنهادات و نظرات خود در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و انتخابات پیش رو را مطرح کردند.
لزوم توجه بیشتر به مباحث فرهنگی و زیباییهای اخلاقی در جامعه، تبیین علمی عملکرد مدیران، حفظ شان برخی کلیدواژههای مهم مثل جهاد تبیین، حضور و مشارکت پرشور مردم در انتخابات پیش رو، تقویت تواناییهای اصحاب رسانه، ادامه دار بودن دیدارهای اصحاب رسانه با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، بررسی جدی قانون انتخابات، پایین بودن حضور بانوان در سطوح بالای مشارکت و بین نامزدهای مجلس شورای اسلامی، ضعیف بودن رسانههای استان در مجامع خارج از استان، چالشهای تهیه روایت اول، اهمیت بالای انتخابات مجلس خبرگان، از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ماه برگزار می شود.
آذربایجان شرقی با جمعیت چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و ۲۲ شهرستان، در مجلس شورای اسلامی دارای ۱۹ کرسی از ۱۳ حوزه انتخابیه است و این استان در مجلس خبرگان رهبری نیز پنج عضو دارد.
افزون بر سه میلیون نفر در آذربایجان شرقی واجد شرایط رای دادن هستند.
انتهای پیام/