خبر/

وزارت بهداشت انواع بیماری‌ها در هر نقطه از جهان را رصد می‌کند

1402/11/17 - 08:52 - کد خبر: 108206
حسین فرشیدی

نصر: معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رصد مستمر کووید ۱۹ و سویه‌های آن خبر داد و گفت: یکی از نتایج همه گیری کرونا در جهان، راه اندازی مرکزی برای رصد بیماری‌ها در سراسر جهان بود.

به گزارش نصر، حسین فرشیدی روز سه شنبه در ششمین روز از دهه فجر در یک برنامه تلویزیونی به تشریح دستاوردهای نظام سلامت در ۴۵ سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: دولت سیزدهم دو رویکرد اصلی را در حوزه سلامت دارد؛ نخست بحث جوانی جمعیت و دوم توسعه خودمراقبتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها.
وی توضیح داد: در موضوع جمعیت و خانواده، نگاهی به تحولات جمعیتی در سراسر جهان نشان می دهد که جریانی عامدانه به دنبال آن است که خانواده را از قالب اصیل و سنتی آن دور کند و از این رو بنیان خانواده با تهدیداتی روبروست.
فرشیدی افزود: در چنین شرایطی وزارت بهداشت اجرای تکالیف خود در قانون جوانی جمعیت و کمک به تحکیم بنیان خانواده را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون وزیر بهداشت درباره رویکرد دوم این وزارتخانه در دولت سیزدهم نیز گفت: در شرایط کنونی پس از ابتلای فرد به بیماری ها به دنبال درمان آن هستیم در حالی که باید نظام غیرفعال باید به یک نظام فعال و پویا تبدیل شود به گونه ای که با توسعه و آموزش خودمراقبتی مانع از ابتلای هموطنان به بیماری ها شویم.
فرشیدی ادامه داد: در این راستا برنامه سلامت خانواده در دستور کار است که بخشی از آن به نظام پرونده سلامت الکترونیک و پزشک خانواده باز می گردد و بخشی نیز از روش خود مراقبتی به دست می آید.
وی با اشاره به اقدامات دیگر دولت سیزدهم در حوزه سلامت به دستور و پیگیری رییس جمهور برای واکسیناسیون عمومی علیه ویروس کرونا در ابتدای دولت اشاره کرد و افزود: در آن زمان حتی با واکسیناسیون یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در یک روز، رکورد واکسیناسیون در جهان را شکستیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه دوران همه گیری کرونا چند درس به نظام سلامت آموخت، اظهار داشت: یکی از درس هایی که از کرونا گرفتیم، این بود که بیماری ها را در هر نقطه از جهان رصد کنیم و دیگر اینطور نیست که اگر یک بیماری در گوشه ای از جهان شیوع یافت، قابل انتشار به دیگر نقاط جهان نیست.
فرشیدی با اشاره به راه اندازی واحد رصد بیماری ها در این وزارتخانه افزود: این مرکز اکنون رصد کووید و سویه های مختلف آن را بر عهده دارد و به صورت روزانه با نمونه گیری از مبتلایان در نقاط مختلف کشور، تغییرات این بیماری را رصد می کند به طوری که ماهانه بیش از هزار مورد آزمایش در این زمینه صورت می گیرد.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اکنون کشور از نظر شیوع بیماری کووید ۱۹ در یک شرایط پایدار قرار دارد، به مردم توصیه کرد که در فضاهای بسته از ماسک استفاده کنند و کسانی که مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند، همچنین سالمندان و افرادی که نقص ایمنی دارند، سالانه یک واکسن کرونا تزریق کنند.
انتهای پیام/

پژوهشیار