اجاره رایگان نفتکش ایرانی توسط یک شرکت خارجی در دولت روحانی

1402/11/13 - 11:17 - کد خبر: 107973
نفتکش

نصر: در حالی یک نفتکش ایرانی در طول سالهای ۹۵ تا ۱۴۰۰ در اختیار یک شرکت خارجی بوده است اما در این مدت حتی یک دلار هم اجاره توسط ایران دریافت نشده است.

به گزارش نصر، ایران دارنده یکی از بزرگترین ناوگان نفتکش‌های جهان است تاجایی که سال ۹۵ علی‌اکبر آخوندکاظمی ریی دفتر اجاره شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به برگزاری متوالی و متناوب جلسه با شرکتهای اجاره‌کننده کشتی اظهار کرده بود به دلیل اولویت تأمین نیاز داخلی، درحال حاضر ناوگان ملکی نفتکش تقریباً به طور انحصاری در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار دارد.
وی با یادآوری این‌که از زمان اجرایی شدن برجام تاکنون، پنج فروند از کشتی‌های نفتکش‎ به شرکت‌های خارجی اجاره داده شده‎، تصریح کرد: فقط در مواقع عدم نیاز این مجموعه، کشتی‌های ملکی نفتکش‎ به سایر شرکت‌های خارجی یا داخلی اجاره داده می‌شود.
همان سال اعلام شد که ۵ نفتکش ایرانی به شرکت‌های خارجی اجاره داده شده است و ایران در این زمینه و از این طریق درآمد نیز کسب می‌کند.
در طول سال های ۹۵ تا ۱۴۰۲ وضعیت صادرات نفت ایران دچار تناوب شد تا جایی که برای برهه‌ای صادرات نفت ایران صفر شد اما با این حال نیاز ایران به نفتکش از بین نرفت زیرا در داخل همین نفتکش‌های ملکی میعانات گازی و نفت استخراج شده از میادین نفتی ایران ذخیره سازی می‌شد.
پیگیری خبرنگار مهر از وضعیت نفت کش‌های ایرانی که به شرکت‌های خارجی اجاره داده شده بود حکایت از واقعه‌ای عجیب دارد تا جایی که یک شرکت ایرانی که با حضور بازنشستگان صنعت نفت اداره می‌شود و متعلق به یکی از بانک‌های دولتی است، نفتکش ۱۰ هزار بشکه‌ای خود را در طول ۵ سال یعنی از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ به صورت رایگان در اختیار یک شرکت خارجی ترابری نفت قرار دادند و حتی یک سنت هم اجاره دریافت نکردند که علتش تا کنون مشخص نشده است.
در حالی که یکی از چالش‌های بزرگ ایران در حال حاضر ناوگان حمل و نقل نفت خام است و برای نفتکش‌های غیر ملکی حداقل باید روزانه ۳۰ هزار دلار اجاره داده شود برخی از شرکت‌ها با وجود اینکه هم اکنون نفتکش دارند اما این نفتکش را در اختیار شرکت خارجی قرار داده‌اند تا نفت برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس را منتقل کنند.
حداقل توقع در این است که با این کار اجاره دریافت شود تا برای کشور درآمد زایی شود اما مساله اینجا است که چرا تاکنون از این فرایند درآمدی حاصل نشده است.
وقتی پیگیر موضوع می‌شویم مشخص می‌شود مسؤولان حتی دنبال این موضوع نبودند تا نفتکش را از شرکت خارجی بازپس بگیرند و حتی به بهانه تعمیرات رقمی حدود ۳ میلیون دلار نیز برای این نفتکش درخواست شده است درصورتی که اساساً این نفتکش مشغول به فعالیت و جابه‌جایی محموله نفتی بوده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار