رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد
وضعیت خوب تامین سِرم در کشور / تدارک ۲ واکسن جدید جهت ورود به برنامه ایمنسازی
1402/11/11 - 08:10 - کد خبر: 107832
نصر: رئیس سازمان غذا و دارو درباره چگونگی تامین دو واکسن جدید (روتاویروس و پنوموکوک) که قرار است بزودی به برنامه واکسیناسیون ملی اضافه شوند و همچنین وضعیت سرمهای تزریقی در کشور توضیح داد.
به گزارش نصر، دکتر حیدر محمدی با اشاره به برنامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای اضافه شدن دو واکسن «روتاویروس» و «پنوموکوک» به برنامه ایمنسازی کشور، درباره چگونگی تامین این واکسنها از سوی سازمان غذا و دارو، گفت: حدود یک سال است که برخی از تولیدکنندگان درخصوص تولید واکسنهای «روتاویروس»، «پنوموکوک» و «مننگوکوک» مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نظر دارد ۲ واکسن روتاویروس و پنوموکوک را تا پایان سال وارد واکسیناسیون عمومی کند، اظهار کرد: دو تولیدکننده داخلی موفق به تولید واکسنهای روتاویروس و پنوموکوک شدهاند اما محصول تولیدی آنها در حال سپری کردن مراحل بالینی است. اگر محصول تولیدی آنها موفق به سپری کردن مراحل بالینی شود اجازه ورود به بازار را به دست میآورند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تا زمان طی مراحل بالینی و اخذ تاییدیههای لازم از سوی شرکتهای تولیدی داخلی، واکسن خارجی به کشور وارد میشود. در حال حاضر، واکسن روتاویروس به کشور وارد نشده است. اما واکسن ۱۳ظرفیتی و ۲۳ ظرفیتی پنوموکوک در بازار موجود است و مردم با مراجعه به داروخانهها میتوانند این واکسن را تهیه کنند.
محمدی گفت: معاونت بهداشت در نظر دارد که این دو واکسن برای سال آتی در سبد واکسیناسیون عمومی مردم قرار داشته باشند بنابراین برنامه سازمان غذا و دارو نیز طوری خواهد بود که پس از تایید واکسن داخلی، این واکسن وارد بازار شود و تا زمانی که تولید داخلی به میزان لازم برسد، مابقی نیاز بازار با واردات تامین خواهد شد.
وی درباره میزان ارزبری واردات واکسنهای روتاویروس و پنوموکوک گفت: با توجه به اینکه این واکسنها در واکسیناسیون ملی حضور ندارند در حال حاضر مصرف چندان زیادی ندارند. اگر این واکسنها وارد واکسیناسیون ملی شوند میزان ارزبری آنها افزایش مییابد.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با بیان اینکه تعداد شرکتهای دانشبنیان که در زمینه تولید واکسن فعالیت میکنند، محدود است؛ افزود: حدود ۱۴۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت فعالیت میکنند که از این میان حدود ۳۰ شرکت در زمینه واکسن فعالیت میکنند. عمده شرکتهای دانشبنیان در زمینه تولید دارو فعالیت میکنند؛ حدود ۴۵۰ شرکت دانشبنیان در زمینه دارو و ۴۰۰ مورد در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت میکنند. همچنین مابقی شرکتهای دانشبنیان در سایر زمینههای فعالیت میکنند.
رییس سازمان غذا و دارو همچنین درباره وضعیت تامین سرمهای تزریقی با توجه به کمبودی که در مقطعی از سال گذشته بوجود آمد، به ایسنا گفت: وضعیت تامین سرم خوب است؛ به طوری که ماهانه حدود ۱۶ میلیون عدد سرم در داخل کشور تولید میشود و حدود ۴ تا ۶ میلیون عدد سرم نیز به کشور وارد میشود.
وی گفت: بررسیها حاکی از آن است که حدود ۲۲ تا ۲۳ میلیون عدد سرم به صورت ماهانه در کشور مصرف میشود.
گفتنی است؛ بنابر اعلام وزارت بهداشت، واکسن روتاویروس میتواند سالیانه از ۱۲۰ هزار مورد بستری کودکان به دلیل اسهالهای روتاویروسی و همچنین واکسن پنوموکوک از حدود ۵۰ هزار عفونت شدید پنوموکوکی پیشگیری کرده و مصرف آنتی بیوتیک و در نتیجه مقاومت آنتی بیوتیکی را کمتر کند.
انتهای پیام/