مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان خبر داد:

استحصال خاویار برای اولین بار در آذربایجان شرقی

1402/11/02 - 09:55 - کد خبر: 107262
خاویار، ماهی خاویار

نصر: مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از استحصال خاویار برای اولین بار از مزرعه ای در شهرستان جلفا خبر داد.

به گزارش نصر، جواد گوزلی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۶۹ قطعه فیل ماهی ماده با میانگین وزنی حدود ۹۰ کیلوگرم در این مرکز نگهداری می شود.
وی افزود: در طول هر سال گله ماهیان دوبار از نظر رسیدگی تخمک ها برای استحصال خاویار ارزیابی می‌شوند و طبق آخرین سونوگرافی انجام شده اغلب ماهی ها در مرحله سوم رسیدگی جنسی قرار دارند و پیش بینی می شود در بهار سال ۱۴۰۳ آماده استحصال خاویار شوند.
گوزلی گفت: طی مهر ماه سال جاری یک قطعه ماهی خاویاری از مزرعه فوق الذکر با وزن حدود ۹۰ کیلوگرم، طبق نظر دامپزشک و سونوگرافی انجام شده واجد شرایط لازم برای استحصال خاویار تشخیص داده شد و مقدار شش کیلوگرم خاویار خالص برای اولین بار از ماهی خاویاری که کل دوره پرورش و رشد آن در داخل استان سپری شده بود بدست آمد.
وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی یکی از استانهای پیشرو در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است که شروع پرورش ماهیان خاویاری در مزارع استان بصورت پایلوت و همچنین به صورت پرورش در قفس در سد ارسباران از سال ۹۰ در قالب طرح تحقیقی با همکاری مشترک مرکز تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر آغاز شده است.
وی اظهار کرد: در این مزارع در سطحی بالغ بر ۳ هزار و پانصد متر مربع ماهیان خاویاری برای اهداف تولید گوشت و خاویار پرورش می یابند.
گوزلی گفت: تعداد ۱۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان شامل دو مزرعه در شهرستان جلفا ، چهار مزرعه در شهرستان سراب و در شهرستانهای میانه، شبستر، مرند و خدا آفرین هر کدام یک مزرعه احداث شده است که دو گونه مهم ماهیان خاویاری با نام‌های سیبری و فیل ماهی در آن‌ها پرورش داده می‌شود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان جلفا به دلیل وجود رودخانه دائمی و پر آب ارس همچنین اقلیم مطلوب، از ظرفیت بالایی در امر پرورش ماهیان سردآبی و خاویاری برخوردار بوده و ماهیان تولیدی در این مزارع از کیفیت بالایی در سطح استان برخوردار است.
گوزلی افزود: امروزه پرورش ماهیان خاویاری به دلیل ارزش غذایی، اقتصادی و بازار پسندی بالا و همچنین سرعت رشد و مقاومت بیشتر ، امکان پرورش در دماهای بالا و حساسیت کمتر نسبت به عوامل محیطی مورد استقبال آبزی پروران قرار گرفته است.
وی ادامه داد: پیشرفتهایی که امروزه در زمینه آبزی پروری در استان مشاهده می شود حاصل تلاش وکوشش چند ساله کارشناسان و آبزی پروران استان بوده و اکنون با گذشت بیش از سی سال با تلاش و همت بزرگ مردان عرصه تولید جزو استانهای برتر در حوزه شیلات هستیم.
انتهای پیام/

پژوهشیار