رئیس سازمان انرژی اتمی:
صنعت هستهای شکافنده مسیر توسعه علم و فناوری است
1402/10/24 - 14:40 - کد خبر: 106772
نصر: رئیس سازمان انرژی اتمی سادهترین دستاورد این سازمان که دارای مجوز سازمان غذا و دارو است را کیت غربالگری نوزادان عنوان کرد و گفت: این کیت میتواند ۵۶ بیماری متابولیک را شناسایی کند و از وزیر بهداشت درخواست دارم تا دستور بدهند غربالگری با استفاده از این کیتها انجام شود.
به گزارش نصر، محمد اسلامی _ رئیس سازمان انرژی اتمی در افتتاحیه دومین نمایشگاه محصولات دانشبنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی که در محل مصلی تهران برگزار شد، گفت: این فرصت سبب میشود که یافتهها و دستاوردها اطلاع رسانی شود و برای مردم هم امیدآفرینی دارد و صورت مسئلههای حوزه بهداشت و درمان دریافت میشود و محققین دستورکار جدید خود را پیدا میکنند و جریان تحقیق و توسعه فعال میماند.
وی افزود: خوشبختانه با الطاف الهی و همت همکاران بنده جریان بسیار فعالی در فرایند تحقیقات نتیجهگرا وجود دارد که در چرخه نوآوری این ظرفیت را دارد که بتواند فناوری را به راه حل پاسخگوی نیاز تبدیل کند. فرایند تبدیل ایده به محصول امروز در رشتههای گوناگون مرتبط با حوزه هستهای کاملا مشهود است.
او تاکید کرد: بیش از ۲۲ محصول توسط همکاران بنده در فاز تحقیقات بالینی و پیش بالینی قرار دارد و با توجه به یافتههای محققین یک جریان فعال است.
اسلامی ادامه داد: تولید رادیو دارو مستلزم داشتن صنعت هستهای است و بدون غنیسازی اورانیوم معنا و مفهوم ندارد و کسانی که میگویند صنعت هستهای موجب عقب ماندگی کشور است باید به این مهم توجه کنند که صنعت هستهای شکافنده مسیر توسعه علم و فناوری است. امروز نام جمهوری اسلامی ایران در این زمینه میدرخشد و این متاثر از ظرفیت صنعت هستهای است.
وی با اشاره به مشتقات آب سنگین، ادامه داد: این موضوع تحول اساسی در حوزه دارویی ایجاد کرده و در تولید دارو بسیار اهمیت دارد. ما دارای این ظرفیت فاخر هستیم که به لحاظ خلوص و کیفیت و نقش آفرینی سهم قابل ملاحظهای در بازاراهای جهانی دارد.
وی افزود: سادهترین دستاورد ما که دارای مجوز سازمان غذا و دارو است کیت غربالگری نوزادان است این کیت میتواند ۵۶ بیماری متابولیک را شناسایی کند و از وزیر بهداشت درخواست دارم تا دستور بدهند غربالگری با استفاده از این کیتها انجام شود.
اسلامی در پایان تاکید کرد: نکته سوم بحث حوزه پلاسما است که میتواند علاوه بر استفاده از آن در بخش کشاورزی و صنعت، از پلاسماتراپی برای درمان سرطان و زخمهای بدخیم به ویژه دیابت، استفاده شود.
انتهای پیام/