رییس اداره انتقال خون مهاباد؛

هفت هزار و 500 لیتر پلاسما از مهاباد به اتریش صادر شد

1398/10/07 - 13:00 - کد خبر: 10520
خون

نصر: رییس اداره انتقال خون مهاباد گفت: هفت هزار و ۵۰۰ لیتر پلاسما امسال از پایگاه انتقال خون این شهرستان برای تامین داروهای مشتق از پلاسما به اتریش صادر شده است.

به گزارش نصر به نقل از ایرنا، داود نصرارکن امروز در گفت و گو با خبرنگار افزود: این مقدار از پلاسما در قالب ۳۷۵ باکس خون طی قراردادی که با یک شرکت اتریشی منعقد شده است در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه پلاسمای خون مانند مواد اولیه تولید داروهای مشتقات پلاسما است، اظهار داشت: این اقدام نقش مهمی در کاهش قیمت داروها و تحقق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دارد که به ازای پلاسما صادر شده داروهای حاصل از مشتقات آن به داخل کشور وارد می‌شود.
وی اضافه کرد: امروز بر اساس توصیه‌های جهانی و با توجه به عوارض و گرفتاری‌هایی که خون و فرآورده‌های خونی دارد، بجز در موارد خاص از جمله خونریزی‌های وسیع، تزریق خون کامل ممنوع شده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماری‌ها صعب‌العلاج مانند سرطان‌ها با استفاده از داروهای مشتق از پلاسما، درمان و کنترل می‌شوند، عنوان کرد: اکنون خون تبدیل به فرآورده‌های مختلفی شده و بیماران اجزای مختلف فرآورده‌های خونی مانند گلبول قرمز، پلاسما،‌ پلاکت و فاکتورهای انعقادی متعددی که از خون استخراج می‌شود را دریافت می‌کنند.
رئیس اداره انتقال خون مهاباد با بیان اینکه این اداره دارای استاندارد اروپا برای تولید و صادرات فرآورده‌های خونی است، تاکید کرد: تحویل پلاسمای خون به کشورهایی که توانایی تولید داروهای مشتق از پلاسمای خون دارند برای کشور موجب حفظ ارز و کاهش هزینه‌های دولت در تامین این داروها خواهد شد.
وی با دعوت از اقشار مختلف مردم برای اهدای خون اظهار داشت: ذخائر بانک خون این پایگاه با کاهش خون و فرآورده‌های خونی مواجه شده و برای جبران این کاهش نیاز است افراد از همه گروه‌های خونی با مراجعه به پایگاه انتقال خون این شهرستان برای اهدای خون مراجعه کنند.
وی افزود: با توجه به مصرف بخشی از خون‌های ذخیره شده توسط بیماران نیازمند، هم‌اکنون این پایگاه به تمام گروه‌های خونی برای ذخیره و مصرف بیماران احتیاج دارد.
پلاسما ۵۵ درصد خون را تشکیل می‌دهد و مایعی است که ۹۱ درصد آن را آب، یک درصد آن را املاح و یون‌های معدنی، هفت درصد آن را پروتئین‌های پلاسما و یک درصد باقیمانده را ویتامین‌ها، مواد قندی و لیپیدها، هورمون‌ها، اسیدهای آمینه، گلوکز و چربی و مواد دفعی تشکیل داده است.
اداره انتقال خون مهاباد به عنوان یکی از پایگاه های اقماری آذربایجان‌غربی از سال ۷۸ شمسی در ساختمان مستقل فعالیت خود را آغاز کرده است.
سال گذشته در مجموع بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ داوطلب اهدای خون در مهاباد موفق به اهدای خون شدند.
اداره انتقال خون مهاباد تأمین کننده خون موردنیاز مراکز بیمارستانی شهرستان‌های جنوب آذربایجان‌غربی از جمله میاندوآب، اشنویه، شاهین‌دژ، بوکان، نقده، سردشت، پیرانشهر و تکاب است.
در انتقال خون مهاباد همچنین پلاسما، گلبول قرمز فشرده، سی پی، سی پی پی، خون فیلتردار، خون شسته شده و پلاکت خون نیز فرآوری و استحصال می‌شود.
سازمان انتقال خون ایران در مرداد ۱۳۵۳ با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خون‌رسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تأمین خون و فرآورده‌های سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران نیازمند، به خصوص مبتلایان به «تالاسمی»، «هموفیلی» و «لوسمی» تاسیس شد.
مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار