رئیس دانشگاه تبریز:
نخبگان نیروی پیشران جامعه هستند/ همه باید در جهت حفظ حرمت دانشگاه تلاش کنند
1402/09/29 - 15:15 - کد خبر: 105093
نصر: رئیس دانشگاه تبریز، گفت: نخبگان نیروی دانشگاهی پیشران هر جامعهای هستند که باید شرایط را برای پیشرفت و توسعهی آنها فراهم کنیم.
به گزارش نصر، صفر نصراله زاده، روز چهارشنبه ۲۹ آذر ماه در نشست خبری نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نمایشگاهی در ارتباط با دستاوردهای قرارگاه خاتم از روز شنبه در دانشگاه تبریز برقرار است، از علاقمندان به این حوزه دعوت میکنیم تا از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی ادامه داد: ۱۳ محصول فناورانه و نوآورانه که در پردیس دانشگاه تبریز رونمایی شد محصولات جدیدی بوده که حاصل تلاش نخبگان و دانشجویان است.
وی ادامه داد: ما در دانشگاهها به خصوص دانشگاه تبریز گنجینه و نخبههای داریم که همگی باید کمک کنیم تا دانشجویان دانشگاه امکان و شرایط پیشرفت داشته و استعداد آنها ظهور کند تا امید و پویایی را به جامعه هدیه دهند و حتی اگر اشکالی هم داشتند آن را برطرف کنیم.
وی گفت: محدویتهایی مثل بودجه و حواشی ناجوانمردانهای که برعلیه دانشگاه انتشار میشود این نوعی خود زنی است بر علیه نخبگان و دانشجویانی که در دانشگاهها تعلیم میبینند.
وی افزود: دانشگاه تبریز، دانشگاهی است که توانسته در دو سال اخیر ۲۰۰ رتبه در رتبهبندیهای جهانی صعود کند، در حوزه زیست بوم فرهنگی رتبهی دوم را داریم و طی سال اخیر ما ۳۵۰ پله در رتبهبندی پژوهش صعود کردهایم.
رئیس دانشگاه تبریز در خصوص جذب دانشجوی خارجی نیز، گفت: ۲۱۰۰ نفر دانشجوی خارجی در حال تحصیل در این دانشگاه است، خوشبختانه دانشگاه تبریز از دانشگاههای برگزیده کشور در جذب دانشجوی خارجی است.
وی در خصوص نحوهی آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل، مرکز آموزش زبان فارسی دانشجویان خارجی در دانشگاه ایجاد شده و ما یک ترم را برای آموزش زبان فارسی به این دانشجویان اختصاص دادهایم.
وی با اشاره به اغتشاشات سال گذشته و انتشار برخی مطالب اشتباه، گفت: طی سال گذشته برای اولین بار در دانشگاه تبریز شاهد به وجود آمدن برخی تجمعات از سوی دانشجویان بودیم، ما همیشه و از صمیم قلب گفتهایم که دانشجویان را مانند فرزندان خود میدانیم و نمیخواهیم هیچ آسیبی به آنها برسد زیرا همهی ما عضو یک خانواده هستیم.
وی بیان کرد: موفق شدیم مرکز رشد دانشگاه تبریز را به پردیس نوآوری و فناوری تبدیل کنیم و تعداد واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان مستقر در این مرکز را از ۶۲ شرکت به ۱۰۸ شرکت افزایش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: از رسانهها نیز طلب میکنم تا انصاف را رعایت کند و زمینه را برای توسعهی دانشگاه فراهم کنیم تا اساتید با آرامش تدریس کنند.
نصراله زاده همچنین گفت: ما نیز تلاش میکنیم تا رسالت معلمی خود را در این مسیر حفظ کنیم، امیدواریم با تمام تلاش در مسیر جهاد تبیین موثر باشیم.
وی با بیان اینکه به زودی مرکز نوآوری در دانشکدههای دانشگاه تبریز اجرا میشود، افزود: ما برای تکمیل مراکز نوآوری چهار دانشکده باید هشت میلیاد ریال هزینه کنیم و در نظر داریم تا الگوی این مجموعهی فناوری را در سراسر دانشگاه اجرا کنیم.
وی گفت: دانشگاه ما دو دانشمند ۰.۱ درصد جهان دارد و تعداد دانشمندان یک درصد این دانشگاه نیز نصف تعداد دانشمندان دانشگاه تهران، ۲۲ نفر بوده و این در حالی است که تعداد اساتید دانشگاه ما یک سوم اساتید دانشگاه تهران است.
وی ادامه داد: دانشگاه تبریز وابسته به بودجهی دولتی است و مقدار بیشتری از این بودجه صرف حقوق اساتید و مخارج دانشگاهی میشود و مبلغ بسیار کمی برای توسعه و پیشرفت دانشگاه باقی میماند بنابراین دانشگاه باید بتواند از نظر مسائل مالی روی پای خود بایستد در غیر این صورت در بسیاری از مسائل از جمله حوزهی توسعهای عقب خواهد ماند.
وی با اشاره به طرحهای نیمه تمام و توسعهای دانشگاه تبریز اتمام برخی از آنها، گفت: طرحهای دانشگاه از جمله خوابگاه متأهلی که برای این کار ما ۸۵۰ واحد در نظر داریم، فاز دوم دانشکدهی کشاورزی، سلف سرویس مرکزی دانشجویان، ساختمان دانشکده فنی و مهندسی میانه، ساماندهی ایستگاه خلعتپوشان و .... از جملهی این طرحهای نیمه تمام است.
وی بیان کرد: دانشگاه تبریز از نظر تعداد تعداد مقالات بعد از دانشگاه تهران در رتبه دوم قرار دارد همچنین دانشگاه تبریز بر اساس آخرین رتبه بندی بین المللی شانگهای، توانسته ۲۰۰ پله صعود کند همچنین در رتبه بندی تایمز نیز ۱۰۰ پله صعود کردیم و بین ۵۰۱ تا ۶۰۰ دانشگاه برتر دنیا و بین چهار تا هفت دانشگاه برتر کشور قرار گرفتیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه بدون سیاست به درد نمیخورد، ادامه داد: دانشگاه تبریز، افتخار استان و شمالغرب کشور است و همه باید در حفظ حرمت آن تلاش کنند و در مقابل برخی سیاسی کاریها، جهت گیریها و سوءگیریها، دانشگاه باید یک مکان سیاسی به معنای کشورداری و نه سیاست زدگی باشد و امیدواریم که دیگران هم در دام سیاست بازان نیفتند.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است که در داخل دانشگاه، شخص بنده خلافی انجام دهد که قابل پیگیرد است اما همه ما وظیفه صیانت از دانشگاه تبریز به خاطر ویژگیهایش را و پیشرفت جامعه را داریم.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه برای رفع تکلیف بوده و جنبهی تبلیغاتی دارد، گفت: برای ما اجرایی کردن طرحها در اولویت بوده و تعهد اجرایی برایمان مهم تر از امضای تفاهمنامه است.
وی با اشاره به منحل شدن دفتر تحکیم انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز، گفت: دفتر تحکیم وحدت تشکل قانونی وابسته به تشکل دفتر تحکیم وحدت تهران بود و به دلیل انحراف از اساس نامه این تشکیلات منحل شد.
وی افزود: دانشگاه تبریز درخواست دو تشکل را مورد بررسی قرار داده است و هرکدام از این درخواستها که بر اساس قانون باشد و تمامی قوانین رعایت کرده باشند اجرا میشوند.
وی در پاسخ به سوال افزایش شهریههای دانشجویان شبانه دانشگاه تبریز، ادامه داد: مقدار شهریهای که ما از دانشجویان شبانه میگیریم بسیار ناچیز است و مقدار این شهریهای که دریافت خواهیم کرد میانگین شهریهی دریافتی دو دانشگاه معتبر تهران است.
وی با اشاره به بهبود فضای سبز دانشگاه تبریز، افزود: دانشگاه تبریز به دانشگاه سبز معروف است و ما برای بهبود وضعیت فضای این سبز دانشگاه که در وضعیت نامناسبی قرار دارد تمام تلاشمان را خواهیم کرد.
انتهای پیام/