رئیس اورژانس پیش بیمارستانی خبر داد:

فعالیت ۱۵۴ پایگاه اورژانس در سطح آذربایجان‌ شرقی

1402/09/18 - 15:20 - کد خبر: 104385
اصغر جعفری روحی

نصر: رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز از وجود ۱۵۴ پایگاه فعال اورژانس در سطح آذربایجان‌ شرقی خبر داد و گفت: مرکز ۱۱۵ آذربایجان شرقی در مجموع ۱۵۴ پایگاه در سراسر استان دارد که ۱۳۵ پایگاه مختص دانشگاه علوم‌ پزشکی تبریز بوده و دانشکده های مراغه و سراب به صورت مدیریت واحد فعالیت می‌کنند.

به گزارش نصر، اصغر جعفری روحی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: وزارت بهداشت کل دانشگاه‌ها را تبدیل به ۱۰ قطب آمایش سرزمینی کرده که چند دانشگاه یک قطب را تشکیل می‌دهند و یک سرقطب برای آن‌ها معین می‌شود که قطب شمالغرب تحت عنوان قطب آمایشی شماره دو کشور، دانشگاه های علوم‌ پزشکی تبریز، اردبیل، ارومیه، دانشکده های مراغه، سراب و خلخال که تبریز رییس قطب که نقش رهبری سیاست گذاری، آزمون ها، روش های استخدامی دارد.
وی از دشواری تامین زمین برای ساخت پایگاه های اورژانس انتقاد کرد و افزود: امروزه وزارت بهداشت و سازمان اورژانس و استاندارد اجازه پایگاه های کانکسی را نمی‌دهد و زمینی برای ساخت پایگاه ها هم وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در محدوده بافت مرکزی و بازار تبریز با توجه به ترافیک، دسترسی آمبولانس ها به بیماران دشوار بوده و نیاز به ساخت پایگاه در آن محدوده داریم و بازاریان، فرمانداری و شهرداری باید توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشند و در مناطق یکه‌ دکان و ولیعصر که پایگاهی نداریم و پایگاه های ولیعصر جنوبی و باغمیشه این منطقه رو پوشش می‌دهند. 
جعفری روحی پایگاه های اورژانس را به دو صورت شهری و جاده‌ای عنوان کرد و گفت: در خصوص پایگاه های جاده‌ای به طور میانگین و با توجه به استاندارد های کشوری حد فاصل بین ۲۰ الی ۳۵ کیلومتر پایگاه اورژانس داریم و در داخل شهر سه پایگاه موتور آمبولانس برای زمان های ترافیک، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس در مواقع بحرانی با امکانات و تجهیزات یکصد نفری و اورژانس هوایی که با همکاری و همیازی هوانیوز همه روزه به مردم خدمت رسانی می‌کنند.
وی از مشترک و واحد شدن دیسپاچینگ تماس های ۱۱۵ در تمام استان خبر داد و افزود: نیرو های آموزش دیده، متخصص و کارشناس قبل از رسیدن آمبولانس به محل مورد نظر، بیمار را با دستور عمل های مورد نظر، نجات بخش راهنمایی می‌کنند در حالی که قبل از مشترک نمودن دیسپاچینگ در کل استان افراد بدون معلومات لازم، به تماس ها پاسخ می‌دادند. 
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز از راه‌اندازی اورژانس ناشنوایان با همکاری سازمان بهزیستی خبر داد و ادامه داد: اورژانس استان با همکاری سازمان بهزیستی اطلاعات افراد ناشنوا را در سیستم ثبت کرده‌ است که دیگر نیازی به تماس تلفنی افراد ناشنوا با اورژانس نباشد و تنها با پیامک، ما را از حادثه روی داده مطلع سازند.
انتهای پیام/

پژوهشیار