معاون سازمان انرژی اتمی:

سالانه یک میلیون بیمار سرطانی از رادیو دارو استفاده می‌کنند

1402/09/15 - 16:01 - کد خبر: 104208
سلول های سرطانی

نصر: معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون بیمار سرطانی از رادیو دارو استفاده می‌کنند، گفت: تولید برق هسته‌ای و رادیوایزوتوپ‌هایی که در صنعت، کشاورزی و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد از دیگر فعالیت‌های مهم سازمان است. 

به گزارش نصر،«محمد قنادی مراغه‌ای» روز چهارشنبه در آیین گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه برگزار شد، افزود: رادیو دارو از رادیوایزوتوپ تولید می‌شود که در تشخیص بیماری سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر رادیو دارویی در قسمتی از بدن نشانده شود، این بیماری را شناسایی می‌کند.

 جشن روز دانشجو با حضور «قنادی مراغه‌ای» در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه
وی افزود: اکنون در سطح جهان حدود ۲۰ میلیون نفر از رادیو دارو استفاده می‌کنند در حالی که در ایران یک میلیون نفر از رادیو دارویی که در سازمان انرژی اتمی تولید می‌شود، بهره می‌برند.
«قنادی مراغه‌ای» با اشاره به اینکه در هر هفته نیز ۳۰۰ تا ۴۰۰ بیمار مبتلا به سرطان تیروئید به وسیله رادیو دارو درمان می‌شوند، تصریح کرد: پزشکی مدرن بدون فناوری هسته‌ای و رادیوایزوتوپ، کارایی لازم را ندارد و انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و پوکی استخوان به وسیله رادیوایزوتوپ قابل شناسایی است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به رادیوایزوتوپ‌ها به «ری‌اکتور» تحقیقاتی و ماده‌ای با عنوان اورانیوم نیاز است و اورانیوم فلزی است که معادن آن در طبیعت وجود داشته و کاربرد دیگری ندارد.
وی با اشاره به اینکه شکافته شدن اورانیوم انرژی بسیاری تولید می‌کند و این مبنای انرژی اتمی است، افزود: اگر اورانیوم نبود، انرژی اتمی هم نبود و بر همین اساس از این ماده باید به درستی استفاده کنیم.
«قنادی مراغه‌ای» اضافه کرد: در یک میلیارد کیلوگرم از آب دریا به میزان یک کیلوگرم و در یک میلیون کیلوگرم از سنگ‌های گرانیتی به اندازه یک کیلوگرم اورانیوم وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۴۳۲ نیروگاه هسته‌ای در دنیا فعال است که ۱۰ درصد برق جهان را تولید می‌کنند، اضافه کرد: یکی از همین نیروگاه‌ها، نیروگاه هسته‌ای بوشهر است که هزار مگا وات برق تولید می‌کند.
«قنادی مراغه‌ای» این را هم بیان کرد که نیروگاه هسته‌ای با نیروگاه‌های معمولی تفاوت عمده دارد و گاز گلخانه‌ای تولید نمی‌کند تا جایی که ۹۵ درصد سوخت آن دست نخورده باقی می‌ماند، ۲ درصد به پلوتونیوم و سه درصد هم به انرژی تبدیل می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه از شکافته شدن یک اتم اورانیوم ۲۰۰ میلیون الکترون‌ولت انرژی تولید می‌شود، اضافه کرد: در صورتی که اگر یک اتم کربن بسوزد و به دی اکسید کربن تبدیل شود، چهار الکترون ولت انرژی تولید می‌شود.
وی به فرآیند پیچیده تولید سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای هم اشاره کرد و گفت: هر کشوری که به مقوله ساخت نیروگاه هسته‌ای و تولید سوخت آن وارد شود، در آینده از نظر تکنولوژی موفق خواهد بود.
معاون سازمان انرژی اتمی به کاربرد فناوری هسته‌ای در صنعت هم اشاره و بیان کرد: طیف وسیعی از صنایع به فناوری هسته‌ای نیاز دارد و تولید رادیوایزوتوپ صنعتی از دیگر وظایف سازمان انرژی اتمی است.
«قنادی مراغه‌ای» وظیفه سوم این سازمان را بالا بردن کیفیت مواد غذایی عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس اعلام فائو در سطح جهان ۸۰۰ میلیون نفر سوء‌تغذیه دارند در حالی که ۳۰ درصد مواد کشاورزی نابود می‌شود و همین میزان برای تغذیه ۳۰ میلیون نفر کفایت می‌کند.
وی پرتودهی مواد غذایی برای بالا بردن کیفیت و کمیت مواد غذایی را از دیگر کاربردهای انرژی اتمی عنوان کرد و افزود: عمر تمام مواد غذایی از گوشت و ماهی گرفته تا محصولات کشاورزی را می‌توان با پرتودهی افزایش داد.
«قنادی مراغه‌ای» یکی دیگر از کاربردهای فناوری هسته‌ای را پرتودهی تجهیزات پزشکی یکبار مصرف از جمله نخ بخیه، چسب زخم و ظروف یکبار مصرف عنوان کرد و افزود: عمر این تجهیزات با پرتودهی بالا می‌رود و سالها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی در یک برنامه ۲۰ ساله برای تولید ۱۰ درصد از برق کشور با انرژی هسته‌ای برنامه‌ریزی کرده است.
به گفته وی ۱۲ منطقه نیز برای پرتودهی مواد غذایی در نظر گرفته شده و چرخه سوخت هسته‌ای نیز در هسته مرکزی کشور تامین می‌شود.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی همچنین برنامه «گداخت» و «همجوشی» جهت تولید برق را از برنامه‌های دراز مدت سازمان انرژی اتمی کشور عنوان کرد.
«قنادی مراغه‌ای» با قرائت حدیثی از امام علی (ع) مبنی بر اینکه علم اقتدار می‌آورد، بیان کرد: مثلث مدیریت، بودجه و نیروی انسانی کشور را می‌سازد و نیروی انسانی از میان سه مولفه، از اهمیت ویژه برخوردار بوده و بزرگترین سرمایه کشور است.
وی وجود زیرساخت‌ها و معادن همچون نفت را سرمایه موقتی دانست و ادامه داد: اگر نیروی انسانی موفق و کارآمد در کشور وجود داشته باشد، پیشرفت حاصل می‌شود و بر همین اساس دانشجویان باید قدر خودشان را بدانند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها نه به خاطر تجهیزات و بودجه بلکه به دلیل داشتن اساتید بزرگ و دانشجویان موفق پیشگام می‌شوند، اضافه کرد: نیروی انسانی در حقیقت معدن بزرگ سازندگی کشور است.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی، دانشجو را مغز متفکر کشور خواند و افزود: این دانشجو است که آینده را می‌سازد و اگر کشوری دانشجویان خوب داشته باشد، بی‌شک پیشرفت می‌کند.

روزی مراغه مهد علم و تمدن بود
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی که در زادگاهش مراغه سخنرانی می‌کرد، بیان کرد: این شهر روزگاری مهد علم و تمدن بود و اگر خدمات دانشمندان بزرگی چون خواجه نصیرالدین طوسی را مرور کنیم، به جایگاه مراغه در علم و تمدن می‌رسیم.
«قنادی مراغه‌ای» با اشاره به اینکه خارجی‌ها خواجه نصیرالدین طوسی را بهتر از ما می‌شناسند، این را هم بیان کرد که نباید تنها به گذشته تکیه و افتخار کرد و همچنان باید خواجه‌نصیرهایی در این کهن‌شهر حضور داشته باشند و کارهای بزرگی انجام دهند.
وی همچنین با بیان اینکه ایران نیز در طول تاریخ مهد تمدن بوده و دانشمندان بزرگی را به جهانیان تحویل داده است، تصریح کرد: «جابرابن حیان» جزو همان دانشمندان و از چهار هزار دانشجوی حضرت امام صادق(ع) بود که بنیانگذار علم شیمی نوین به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه «حیان» ۱۲۰ جلد کتاب به رشته تحریر درآورد، اضافه کرد: رادیواکتیویته را با حواس پنجگانه نمی‌توان شناسایی کرد اما می‌گویند «حیان» به خاصیت رادیواکتیویته پی برده بود.
«قنادی مراغه‌ای» با بیان اینکه حدود ۱۰۰ سال از عمر شناخت رادیواکتیویته در جهان می‌گذرد، ادامه داد: قدر کشورمان و منابع و تمدن آن را باید بدانیم و به دانشمندانمان افتخار کنیم.

دانشجو الگوی جامعه است
رییس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز در این آیین دانشجو را الگوی جامعه خواند و گفت: برخی از دانشجویان امروز، اساتید و صاحبنظران فردا هستند و بهترین الگو برای جامعه به شمار می‌روند.

 بابک پورقهرمانی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه
«بابک پورقهرمانی» تحصیل علم، ایمان و معنویت، بی‌تفاوت نبودن و داشتن دغدغه را جزو ویژگی‌های دانشجویان سرآمد عنوان کرد و افزود: دانشگاه علاوه بر محیط علم و دانش زمینه‌ساز بسیاری از تحولات در سطح جامعه به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاداسلامی مراغه از جمله دانشگاه‌های موفق استان محسوب می‌شود و به تمام ابعاد تربیتی و آموزشی دانشجویان توجه دارد، اضافه کرد: دانشجویان ما تک بعدی نیستند و در زمینه‌های مختلف نقش‌آفرین هستند.
«پورقهرمانی» این را هم بیان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی مراغه با سه‌هزار و ۲۰۰ دانشجو، پس از تبریز بزرگترین دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌شرقی است و هشت مدرسه سما با هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز دارد.
به گفته وی دانشجوی علوم انسانی برتر کشور در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه تحصیل می‌کند و پژوهشگر برتر آذربایجان‌شرقی در علوم انسانی نیز از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مراغه است.
به گزارش ایرنا این آیین به همت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های مراغه و به مناسبت گرامیداشت ۱۶ آذرماه و روز دانشجو برگزار شد و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مراغه فرا رسیدن این روز را جشن گرفتند.
انتهای پیام/

پژوهشیار