خبر/

مهربانی بدون مرز خیّر و معلم برای داشتن ایرانی آباد با مدرسه‌ای آباد

1402/09/05 - 14:36 - کد خبر: 103486
مدرسه سازی

نصر: آذربایجان شرقی همواره به استان خیران مدرسه‌ساز معروف بوده و مردم خیّر و خوش‌نیت این استان با باور و اعتقاد قلبی به اینکه راه پیشرفت هر کشوری از مدارس آن کشور می‌گذرد، همیشه یاریگر دستگاه تعلیم و تربیت بوده‌اند.

به گزارش نصر، مردم نوع‌دوست این استان سال‌هاست که با اهدای هزینه‌های مجالس ترحیم و حتی مجالس شادی و سرور خود به نیازمندان، آزادسازی زندانیان و ... به الگویی برای سایر هم‌وطنانمان تبدیل شده‌اند و این اقدامات خیرخواهانه در سال‌های گذشته به حوزه آموزش و پرورش نیز تسری پیدا کرده و زمینه‌ساز تداوم حرکت چرخ علم و دانش شده است.

تجهیز مدرسه به جای مراسم سالگرد
شنیده بودیم "صدها فرشته بوسه بر آن دست می‌زدند کز کار خلق، یک گره بسته وا کند" و حالا خانواده‌ای خیر از شهرستان ورزقان با کمک به تجهیز یک مدرسه، این بیت معروف را به واقعیت بدل کرده و شور و شوق را در دل دانش‌آموزان روستای دیزج ملک جاری ساخته‌اند.
از دست دادن همیشه سخت بوده و از دست دادن عزیز سخت‌تر، اما این غم بزرگ مانع اندیشه‌های بزرگ نشده و دو خانواده داغدار از شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی در اقدامی خداپسندانه تصمیم گرفته‌اند، هزینه مراسم ترحیم و سالگرد عزیزانشان را صرف امور خیریه در زمینه تجهیز و هوشمندسازی مدارس کنند.
خانواده خیر مرحوم حاج علی جان‌زاده از ورزقان با اهدای هزینه مراسم سالگرد مرحوم حاج علی جان‌زاده جهت کمک به تجهیز مدارس روستای دیزج‌ملک، فعل ایثار را صرف کرده‌اند. ورزقان، دیار سرداران و ستارخان‌ها که بیرق افتخار و غیرت همیشه بر بام خانه‌هایشان افراشته بوده و مردمانش در صحنه‌های حساس از جنگ تحمیلی گرفته تا زمین لرزه دلخراش ۶.۲ ریشتری ورزقان، همواره خوش درخشیده و یاری‌گر هم بوده‌اند.

 مهربانی با یار مهربان توسط معلم میانه‌ای در مدرسه شهید حیدری منطقه کندوان
این اولین باری نیست که یک معلم با کارهایی فراتر از وظیفه مطرح می‌شود، همه ما روایت‌های شنیدنی از ایثار و مهربانی معلمان در نقاط مختلف کشورمان شنیده و دیده‌ایم، حال این ایثار چه تدریس بر روی یخچال خانه در دوران کرونا و طی کردن مسافت‌های طولانی در روستاهای صعب‌العبور باشد و چه اهدای کتاب به دانش‌آموزان.
بچه‌ها خوشحال و با شور و شوق در حال ورق زدن کتاب داستان‌های مصور و رنگی هستند که مدیرآموزگار مدرسه برایشان تهیه کرده و به نظر می‌‎رسد حالا حالاها قصد رفتن ندارند و تا ساعت‌ها می‌توانند بی‌وقفه همه ۱۵۰ جلد کتاب را ورق زده و در تصایر جذاب و داستان‌های هیجان‌انگیز آن‌ها غرق شوند.
اقدام تحسین‌برانگیز مدیرآموزگار مدرسه حتی دانش‌آموزان کم‌علاقه و فراری از درس و کتاب را هم پای میز مطالعه کشانده و به مطالعه علاقه‌مند کرده است. شاید رسالت معلمی همین باشد که با آن حجم کاری و دغدغه‌های مدیریتی و تدریس و انرژی مضاعف مورد نیاز در مقطع ابتدائی با اهدای کتاب، شور و شوقی برای خواندن و آگاهی در دل دانش‌آموزان ایجاد کنی‌.
میهن قره‌داغی، مدیرآموزگار با پنج سال سابقه تدریس و بیش از یک دهه فعالیت در حوزه تربیتی با اهدای ۱۵۰ جلد کتاب رده سنی پنج تا ۱۲ سال به دبستان شهید حیدری زرنکش منطقه کندوان در هفته کتاب و کتابخوانی، گامی بدیع و موثر در راستای ترویج و اشاعه فرهنگ کتاب و کتاب خوانی بین دانش آموزان مدرسه برداشته است.
به گفته این معلم، ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در بین دانش‌آموزان و انتقال مفاهیم آن به دیگران، تقویت خواندن و آشنایی بیشتر با حروف الفبا و آشنایی با قصه‌ها و زندگینامه امامان از جمله اهداف اهدای کتاب به دانش‌آموزان توسط این همکار فرهنگی است.
قره‌داغی با اشاره به احساس دانش‌آموزان پس از مواجهه با کتاب‌های اهدایی، می‌گوید: این اقدام سبب ایجاد شور و شادی در بین دانش‌آموزان مدرسه شده و بچه‌ها منتظر زنگ تفریح هستند تا به سراغ کتاب‌ها بروند مطالعه کنند و از طرفی نیز دانش‌آموزان با امانت‌گرفتن کتاب، حس امانت‌داری را یاد گرفته و کتاب‌ها را بعد از مطالعه در خانه به مدرسه تحویل می‌دهند.
امید است؛ شاهد ترویج روزافزون اقدامات فرهنگی این چنینی در تمامی مدارس و اعتلای فرهنگ کتابخوانی باشیم.
انتهای پیام/

پژوهشیار