مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز:
فرهنگ سلامت از طریق زنان توسعه مییابد
1402/08/24 - 11:04 - کد خبر: 102842
نصر: مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه زنان به عنوان مدیر خانه، نقش محوری در سلامت اعضای خانواده دارند، اظهار کرد: فرهنگ سلامت از طریق زنان توسعه مییابد.
به گزارش نصر، ناصر رهبر در گفتوگو با ایسنا، به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان، گفت: بانوان، الگوی مناسب و آموزندهای برای آموزشهای شیوه زندگی سالم برای خانواده و به تبع آن آحاد جمعیت و جامعه هستند.
وی با بیان اینکه سلامت ۷۵ درصد زنان و فرزندان به طور مستقیم و سلامت ۲۵ درصد مردان به طور غیر مستقیم به سلامت بانون مربوط است، افزود: سلامت زنان، مطمئن ترین راه برای رسیدن به اهداف زندگی بهتر و سالم برای همگان است.
وی ادامه داد: اگر سلامت، محور توسعه پایدار است، زنان میتوانند مناسب ترین مخاطب برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه به ویژه در شرایط فعلی باشند که جوانی جمعیت و فرزندآوری از اولویتهای نظام و حوزه سلامت بوده و زنان محور اصلی برای تولد نوزادانی سالم و نسلی پویا و بانشاط هستند.
رهبر با بیان اینکه امید به زندگی در زنان بیشتر از مردان است، گفت: به جهت ساختار آناتومیک زنان و وظایفی که بطور نانوشته برای آنها متصور است، زنان بیشتر از بیماریهای مزمن ناتوان کننده(قابل پیشگیری) رنج میبرند.
وی افزود: زنان از منابع مالی و حمایتی کمتری نسبت به مردان در خانواده و اجتماع برخوردار هستند که این امر در دوران سالمندی بیش از پیش نمود پیدا میکند، به ویژه وقتی که جمعیت کشور با شتاب فراوان به سمت سالمندی حرکت میکند و تجرد سالمندی با ارجحیت زنان، مشکلات مراقبت از سلامت زنان سالمند را دو چندان میکند.
وی به پیامهای بهداشتی این هفته اشاره کرد و گفت: سقط جنین از لحظه استقرار در رحم مادر حرام است، حتی اگر جنین زیر چهار ماه باشد و زایمان طبیعی نیز زایمان برتر برای سلامت مادر و فرزند است.
وی گفت: بانوان باردار به خصوص در سه ماهه اول بارداری، نباید بدون مشورت با پزشک از گیاهان دارویی استفاده کنند و افزایش سواد سلامت مادران نیز قطعا موجب افزایش سلامت خانواده و جامعه میشود.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: ازدواج به موقع و فرزندآوری بههنگام، مسئولیت امروز زنان برای داشتن جامعهای جوان و پویا است و بانوان با پرورش فرزندان سالم و توانمند، نقش مهمی در ایجاد جامعه سالم و موفق ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه مصرف دخانیات و الکل موجب اتلاف کلسیم بدن میشود، گفت: برای تامین کلسیم مورد نیاز، باید ویتامین D کافی در بدن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه زنان ۴۵ تا ۵۹ ساله برای ارزیابی عوارض یائسگی، سالی یک بار به ماماهای مستقر در مراکز سلامت مراجعه کنند، گفت: زنان ۳۰ تا ۴۰سال هر دو سال یکبار و زنان ۴۰ تا ۷۰ سال یکبار برای ارزیابی و تشخیص زود هنگام سرطان پستان به ماماهای مستقر در مراکز سلامت مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه فرزندآوری، ضامن باروری سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم و پستان در زنان است، به چند مورد توصیه برای داشتن یک بارداری سالم اشاره کرد و گفت: استفاده از تلفن همراه در بارداری باید محدود شود، اینترنت اغلب خاموش باشد، از بلندگوی تلفن بیشتر استفاده شود و تا حدامکان گوشی را به گوش نچسبانند.
انتهای پیام/