معاون وزیر بهداشت خبر داد:
رتبه ۱۴ جهانی ایران در استنادات علمی
1398/10/02 - 14:12 - کد خبر: 10118
نصر: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بر اساس آمارهای جهانی در سال ۲۰۱۹، ایران در تولید علم رتبه ۱۵ دنیا و در استنادات علمی به رتبه ۱۴ دنیا رسیده است.
به گزارش نصر به نقل از مهر، رضا ملکزاده امروز (دوشنبه) در «بیستمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی به محققان و فناوران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کمک کرده تا بتوانند رشد خوبی در عرصههای بینالمللی داشته باشند.
وی افزود: خوشبختانه در پژوهش پزشکی رشد مناسبی داشتهایم و این رشد هم در مقالات و هم در استنادات بروز داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه پژوهش یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبه دوم کشوری قرار دارد اما دلیل اختلاف این دانشگاه با دانشگاه اول (تهران)، تعداد اعضای هیئت علمی است.
ملکزاده گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تهران ۲۵ درصد اعضای هیئت علمی در زمره پراستنادات قرار دارند که این تعداد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۱ درصد است.
وی تأکید کرد: این موضوع نشان میدهد که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید نیروهای جوان و خوب خود را حفظ کند و جلوی مهاجرت آنها را بگیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت مرجعیت علمی ایران در دنیا گفت: پنج میلیون مقاله ایرانی در سال گذشته از پایگاه الزویر از سوی بقیه کشورها دانلود شده و ۷۴هزار مقاله ایرانی توسط ۱۷۸ کشور مورد استناد قرار گرفته است.
ملکزاده گفت: اکنون ۴۲۰ مجله علوم پزشکی در کشور داریم که باید به شدت بر روی کیفیت آنها کار کنیم چرا که از نظر کمیت در حد مطلوبی هستیم؛ از این تعداد مجلات ۱۱۹ مجله در اسکوپوس، ۸۳ مجله در ISI و ۷۶ مجله در «پابمد» نمایه هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در تقویت زیرساختهای پژوهشی کشور افزود: متأسفانه نتوانستهایم سهم کافی از بودجه برای تحقیقات علوم پزشکی بگیریم و اکنون تنها ۰.۰۳ درصد بودجه کل کشور به تحقیقات سلامت اختصاص دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: ایران رتبه نخست دنیا در پرداخت یارانه انرژی است که نتیجه آن، همین هوای آلودهای است که تنفس میکنیم. مجلس، دولت و سایر دستاندرکاران باید تلاش کنند بخشی از این یارانه انرژی را به تحقیقات علوم پزشکی اختصاص دهند.
انتهای پیام/