سلاجقه درگفت‌وگو با وزیر محیط زیست روسیه:

دیپلماسی نجات خزر با قدرت ادامه دارد

1402/07/18 - 19:05 - کد خبر: 101018
دریای خزر

نصر: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر محیط زیست روسیه با بیان اینکه دریای خزر میراث مشترک هر پنج کشور حاشیه دریاست، بر گسترش همکاری‌ها درباره کاهش مخاطرات خزر، تبادل تجربیات درخصوص گونه‌های جانوری مشترک و مقابله با گرد و غبار تأکید کرد.

به گزارش نصر، علی سلاجقه روز سه شنبه در این گفت‌وگو با بیان اینکه امیدوارم مرزهای صلح و دوستی دو کشور باعث اتفاقات خوب برای مردم کشورهای‌مان باشد، افزود: کشورهای ایران و روسیه درباره همه مسائل توسعه‌ای، سیاسی و اقتصادی روابط بسیار خوبی دارند و امیدواریم این همکاری نزدیک در زمینه محیط زیست نیز برون‌دادهای مثبتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه از مواضع مثبت شما در نشست مشورتی وزرای حوزه دریای کاسپین در ژنو تشکر می‌کنم، اظهار داشت: دریای خزر میراث مشترک هر پنج کشور حاشیه دریاست و ضرورت دارد که به مسائل مختلف آن از جمله کاهش تراز آب، آلایندگی‌ها و مسائل کمی و کیفی دریای خزر به نحو احسن توجه شده و هر پنج کشور در همکاری با یکدیگر برای کاهش مخاطرات دریای کاسپین تلاش کنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: در قالب کنوانسیون تهران می‌توانیم مسائل مربوط به دریای خزر را با حضور یکدیگر حل کنیم. در این کنوانسیون علاوه بر دریای خزر می‌توانیم درباره سایر مسائل محیط زیستی نیز به یکدیگر کمک کنیم.
سلاجقه اظهارداشت: یکی از موضوعاتی که می‌توانیم درباره آن با یکدیگر همکاری داشته باشیم، بحث گرد و غبار است که کشور ما را درگیر کرده و همچنین جنوب کشور شما نیز با این مسئله درگیر شده است.

همکاری دوجانبه درباره گونه‌های جانوری مشترک میان دو کشور
معاون رئیس جمهور با اشاره به صحبت‌های وزیر محیط زیست روسیه درباره گونه‌های جانوری گفت: حفاظت از حیات وحش از جمله محورهای مهم سازمان حفاظت محیط زیست است و ما آماده هستیم که در این خصوص ضمن بهره‌مندی از تجارب شما، تجاربی که در این مدت به دست آورده‌ایم را در اختیار شما قرار دهیم. همکاری دوجانبه درباره گونه‌های مشترک میان دو کشور منجر به این خواهد شد که افزایش این گونه‌ها را هم در ایران و هم در روسیه داشته باشیم.
وی افزود: گونه‌های میش‌مرغ، پلنگ ایرانی، درنای سیبری و فک خزری از جمله گونه‌های مشترکی هستند که در خطر انقراض بوده و باید برای آنها چاره اندیشه شود. معتقد هستم که انتقال دانش و تجربیات میان کارشناسان ما و شما در خصوص برنامه‌های حفاظتی چه در طبیعت و چه تکثیر در اسارت می‌تواند به احیای جمعیت این گونه‌ها کمک کند.
سلاجقه تصریح کرد: در تفاهمنامه محیط زیستی که میان دو کشور امضا شده بود به موضوع تبادل دانش تجربیات و آموزش‌ها و اعزام کارشناس اشاره شده است که در این خصوص انتظار داریم کشور روسیه پذیرای کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست باشد و موارد مذکور به تیم اعزامی ما انتقال داده شود.
وی خاطرنشان کرد: از هرگونه همکاری محیط زیستی با کشور روسیه استقبال می‌کنیم و از اینکه این موضوع در اولویت‌های کشور شما قرار دارد، خوشحالم. از شما دعوت می‌کنم تا حضوراً در کشور ما حضور پیدا کنید تا در خصوص موارد مذکور مذاکره و تبادل نظر داشته باشیم.

همکاری محیط زیستی روسیه و ایران بسیار حایز اهمیت است
وزیر محیط زیست روسیه در این گفت‌وگو ضمن ابراز خرسندی از این مکالمه اظهار داشت: ارزیابی ما از روابط دوستانه و همکاری‌های میان دو کشور بسیار بالاست و این همکاری‌ها به ویژه در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی به بهترین شکل اجرا می‌شود.
الکساندر کوزلوف ادامه داد: ما برای هرگونه همکاری در خصوص مسائل مشترک محیط زیستی مطرح شده آمادگی کامل داریم. بسیار خوشحالم که در نشست ژنو گفت‌وگوهای خوبی در خصوص کنوانسیون تهران و همکاری‌های کشورهای حاشیه خزر برای حفاظت از این پهنه ارزشمند آبی صورت گرفت.
کوزلوف در ادامه گفت: گونه‌های جانوری مشترک فراوانی میان ایران و روسیه وجود دارد که پراکنش این گونه‌های ارزشمند هم در مرزهای ما و هم در مرزهای کشور شماست. بنابراین همکاری در خصوص روش‌های حفاظت از آنها چه در طبیعت و چه در شرایط اسارت برای ما بسیار مهم است.
وی افزود: ما تجارب خوبی را درباره شرایط تکثیر در اسارت بسیاری از گونه‌ها به دست آورده‌ایم و مطلعیم که شما نیز تجارب و دانش خوبی در این خصوص دارید؛ لذا علاقه‌مندیم که در این خصوص تبادل نظر، اطلاعات و دانش داشته باشیم.
وزیر محیط زیست روسیه گفت: پیش از این نیز برنامه‌های حفاظتی خود را برای سفیر شما شرح داده و برای همکاری با کشور شما ابراز تمایل کرده بودم. اکنون نیز مایلم این موضوعات را ذیل یک کارگروه با حضور شخص شما بررسی کنیم و مطمئن هستم که این تبادل اطلاعات نتایج بسیار خوبی را در پی خواهد داشت.
کوزلوف اضافه کرد: طبق تفاهم‌نامه که پیش از این با هم داشتیم، قرار بود که کارشناسان کشور شما برای آموزش برخی مسائل و انتقال فناوری‌ها و تجهیزات به کشور ما بیایند. من در اینجا اعلام می‌کنم که ما کاملاً آمادگی این را داریم که از همین امروز این بند مربوط به توافق‌نامه را اجرا کنیم و بنابراین منتظر اعزام کارشناسان شما به روسیه هستم تا شخصا به استقبال آنها بروم.
وی ادامه داد: همکاری محیط زیستی با کشور ایران برای روسیه بسیار مهم است و من تمایل دارم که هرچه زودتر در دیداری حضوری با شما درباره همه مسائل زیستی مشترک به ویژه در خصوص دریای خزر و گونه‌های جانوری گفت‌وگو کنم.
انتهای پیام/

پژوهشیار