به گزارش نصر به نقل از تسنیم، مجتبی جلیل زاده در جلسه بررسی وضعیت چالشهای آبی آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت مدیریت در مصرف آب و احیای دریاچه ارومیه، اظهار داشت: بعد از اینکه پروژههایی در ستاد احیای دریاچه ارومیه تصویب میشود طبیعتاً برای این پروژهها اعتباراتی نیز تخصیص مییابد و تاکنون کمتر از 50 درصد اعتبارات تخصیصیافته است و در برخی از سالها میزان تخصیص اعتبارات 25 درصد نیز بوده است.
وی بابیان اینکه تنها اعتبارات نمیتواند دریاچه ارومیه را احیا و به حالت قبل بازگرداند، افزود: حتی دستگاههای اجرایی که همه زحمتکشیده و تلاش میکنند تا پروژهها در راستای احیای دریاچه ارومیه اجرایی شود ولی با این حال نمیتوان با این اقدامات دریاچه ارومیه را احیا کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی ادامه داد: با تغییر اقلیم که روبرو هستیم و شاهد افزایش دمان هوا و تبخیر منابع آبی بودهایم در واقع اصلیترین مصرف دریاچه ارومیه همان تبخیر آب است و از طرفی هم امسال بیش از 40 درصد بارندگی در حوزه دریاچه ارومیه کاهشیافته است.
جلیل زاده با تأکید بر اینکه احیای دریاچه ارومیه به همت مسئولان، سازمانهای مردمنهاد و مردم نیازمند است، گفت: همه ابتدا باید باور کنیم که دریاچه ارومیه حق آبه دارد و باید آن را بپردازیم و در قدم بعدی در احیای دریاچه ارومیه مشارکت داشته باشیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه میزان مصرف آب شرب در کشور ما 80 برابر بیشتر از استانداردهای جهانی است و اگر کسی از کشورهای اروپایی به ایران سفر کند اصلاً احساس نمیکند که کاهش بارندگی و بحران کمآبی داریم چراکه میزان مصرف آب ما اجازه درک چنین مسائلی را نمیدهد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی یادآور شد: رهاسازی حق آبه زیستمحیطی دریاچه ارومیه مستلزم آن است که ما باید در مصرف آب نهایت دقت و صرفهجویی را لحاظ کنیم و با توجه به فرا بخشی بودن مدیریت و مصرف منابع آبی آنطور که میتواند در احیای دریاچه ارومیه نقش داشته باشند دستگاههای اجرایی آن تأثیرگذاری را نخواهند داشت و شاید تأثیر دستگاهها اندک درصدی باشد.
جلیل زاده با اشاره به اینکه برای کاهش 40 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی تلاش میکنیم، گفت: هدف از کاهش مصرف آب، افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی بوده و امسال شرایط بهگونهای شد تا بتوانیم میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را 32 درصد کاهش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: باید دعا کنیم تا بارندگیها به حد مطلوب برسد و از سوی دیگر نیازمندیم تا بارندگیها را به حد نرمال و مطلوب در حوضه دریاچه ارومیه برسانیم این نیز میسر نمیشود مگر اینکه ابرها در حوزه دریاچه ارومیه بارورسازی شود.
انتهای پیام/